USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Росіяни почали підозрювати Путіна в нечесній грі. ОПИТУВАННЯ

6 Листопада 2014 09:07
Росіяни стали критичніше ставитися до політики президента Володимира Путіна щодо України. За останній місяць зросла кількість тих, хто вважає, що російське керівництво вирішує внутрішньополітичні цілі за рахунок подій в сусідній державі

Збільшилася і частка тих, хто бачить відповідальність Росії за кровопролиття на сході України. Але в цілому росіяни як і раніше схвалюють політику Путіна. Про це повідо передає РБК з посиланням на Такі результати останнього опитування Левада-Центру, - повідомляє Espreso.tvз посиланням на РБК.

В жовтні 28% дійшли висновку, що Путін має на меті не допустити в Росії повстання проти корумпованого режиму, проводячи нинішню політику стосовно України. У вересні про таку мету Путіна говорили лише 20%, в липні - 22%. Виросла і частка тих, хто вважає, що Путін просто намагається не допустити масових заворушень і ослаблення держави в Росії. В жовтні таку версію вибрали 31% опитаних проти 25% у вересні.

Найбільш популярною відповіддю на відкрите питання (можна було вибрати відразу декілька варіантів відповіді) про цілі української політики Путіна як і раніше залишається «захистити військово-стратегічні та геополітичні інтереси Росії» - таку відповідь дали 46% (у липні - 51%, у вересні - 43%). Популярними залишаються версії «захистити російське населення в південних і східних регіонах України» (43%) і «захистити економічні інтереси Росії» (29%).



44% росіян сказали, що в цілому політика Росії відносно України викликає у них схвалення. Про гордість за країну сказали 18%, а про почуття торжества справедливості - 10%. Ці цифри були значно вищі раніше, коли соціологи ставили запитання про почуття, яке викликало рішення про приєднання Криму. В серпні про гордість за країну говорили 37%, а про торжество справедливості - 30%. У 12% росіян українська політика Росії викликає тривогу і страх. Рішення про приєднання Криму викликало аналогічні почуття тільки у 3%.

Дещо зросла частка тих, хто вважає, що Росія несе відповідальність за кровопролиття і загибель людей на сході України. «Звичайно так» або «скоріше так» на це питання відповіли 20% опитаних, в кінці серпня їх було 17%. Переважна більшість (70%) як і раніше негативно відповідають на питання про відповідальність Росії. Правда, в серпні так вважали 75%. Причому 50% були твердо переконані у відсутності відповідальності Росії - зараз така впевненість є тільки у 38%.



Рівно половина громадян вважає, що владі слід зосередитися більше на внутрішніх проблемах, а 36% вважають більш важливими геополітичні інтереси країни. В липні ще більше росіян (55%) закликали зайнятися власне Росією (зовнішня політика більше хвилювала 31%).

У росіян поступово настає протверезіння при сприйнятті подій на Україні, і опитування Левада-Центру це показує, вважає співголова партії РПР-ПАРНАС Борис Нємцов.

«Інша справа, що, оскільки рівень обдурення населення був просто захмарним, то і протверезіння відбувається повільно», - відзначає він.

Ажіотаж навколо подій в Україні дійсно спадає, тим більше що росіянам говорять про те, що через санкції Заходу виникають труднощі і ростуть ціни, каже директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін. «Але я впевнений, що рейтинг і підтримка Путіна, в тому числі по діях в Україні, залишиться високим», - підкреслив він.

Опитування проведене 24 - 27 жовтня по репрезентативній всеросійській вибірці серед 1600 осіб у 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Статистична похибка не перевищує 3,4%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 6 Листопада 2014 09:46
та путін буде їх гавном поливати - а вони будуть верещати від захвату. таке враження, що їм після народження частку мозку видаляють. правду говорять, що війна припиниться тоді, коли росіяни будуть любити своїх синів більше, чим ненавидіти Україну
Анонім до Анонім Показати IP 6 Листопада 2014 11:41
А он это делает? А вот как Фарион отозвалась о своих избирателях, когда ее прокатили?
123 до Анонім до Ано Показати IP 7 Листопада 2014 20:20
У нас не тільки Фаріон таке каже, ось тільки, на відміну від велікого руського народа українці цим не переймаються та роблять те, що вважають за потрібне, а ці - на що їм царь вкаже, тим і милуються
34 Показати IP 8 Листопада 2014 10:14
а когда он играл честно? честный гебист...нонсенс какой то.
ВОНО до 34 Показати IP 12 Листопада 2014 13:12
а ми вірим в честного олігарха Порошенка, што не вірить той Москаль

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus