USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Російський офіцер врятував під Іловайськом 87 поранених українців

6 Жовтня 2014 21:00
87 українських бійців вдалося вивезти з "Іловайського котла" завдяки сприянню невідомого російського офіцера.

Про це розповів військовий доктор Всеволод Стеблюк, який брав участь у бойових діях під Іловайськом. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Він зізнався, що вижив дивом. Стеблюк їхав у складі колони українських військ, коли ворог відкрив прицільний шквальний вогонь. Після масованого обстрілу стали лунати поодинокі постріли - це добивали поранених.

Стеблюк разом із ще кількома побратимами, вижили, дістали гранати, щоб підірвати себе. Але в якийсь момент помітили неподалік російського офіцера, який виявився кадровим військовим десантником. «У нас була угода, що я забираю всіх поранених, яких зможу знайти. У першу ніч було 17 осіб зібраних», - розповів військовий.

Всіх поранених росіяни забрали у своє розташування. На наступний день офіцер дозволив Стеблюку поїхати в найближчий населений пункт - там виявили ще десятки поранених українських бійців.

За словами Стеблюка, його і побратимів, які вижили, спочатку планували розстріляти. Але завдяки особистому авторитету цього офіцера їх все-таки залишили в живих. "Цей комбат сказав:" Док, якщо ти вижив у тому, що сталося, тебе Бог в лоб поцілував. Не моє право тебе розстрілювати "- розповів Стеблюк.

Цей же невідомий офіцер вів переговори з блокпостами бойовиків, щоб усіх поранених можна було евакуювати на українську сторону.



Нагадаємо, наприкінці серпня під Іловайськом потрапили в оточення декілька добровольчих батальйонів та частина сил Національної гвардії, зокрема, 51 бригада, яка за останні дні зазнала великих втрат.

Добровольчі батальйони неодноразово просили у командування підкріплення, проте, зі слів бійців, потрібна допомога так і не надійшла.

Російські військові обстріляли коридор, по якому за домовленістю мали виходити українські бійці. Українські військовослужбовці зазнали значних втрат.

Згодом у Міноборони повідомили, що в «Іловайському котлі» загинуло 108 військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus