USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

РРО старого зразка у волинських підприємців скасують примусово

14 Жовтня 2013 17:40
Реєстрація усієї касової техніки, що не пристосована для передачі контрольно-звітної інформації в електронному вигляді, примусово скасують 30 листопада 2013 року, - повідомили у відділі контролю за проведенням розрахункових операцій ГУ Міндоходів у Волинській області.
«Це означає, що подальші розрахункові операції на такій техніці суперечать чинному законодавству, а їх здійснення передбачає застосування фінансових санкцій», - наголошує заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк.
Відтак, вже зараз власники РРО старого зразка, які не подбали про модернізацію наявної техніки, чи не придбали модифіковану, отримують повідомлення про скасування реєстрації їх РРО.
Зі слів посадовця, у користувачів касової техніки було вдосталь часу для її модернізації та заміни РРО старого зразка, які не підтримують режим дистанційної передачі даних.
«Ми намагалися знайти компромісні рішення та допомогти користувачам касової техніки вирішити проблемні питання. Тривалий адаптаційний період завершено», - підкреслила Інна Степанюк.
До слова, на Волині 5180 РРО формують та передають контрольно-звітну інформацію в електронному вигляді, це 79 відсотків від загальної кількості касових апаратів області.
Довідка.
З 1 липня 2013 року користувачі касової техніки зобов’язані передавати звітність про застосування РРО в електронній формі. Ця вимога передбачена нормами абзаців другого та третього пункту 7 статті З Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus