USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Що волинських студентів не влаштовує у гуртожитках?

30 Жовтня 2013 09:40
Третій раунд «Школи лідерів» за участі представників студентського самоврядування вишів та професійно-технічних освітніх закладів, а також їх керівників завершився у Володимир-Волинському педагогічному коледжі імені А.Кримського, - повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Зі слів голови студентської ради Анастасії Шевчик, цього року студенти вирішили розповісти керівникам своїх навчальних закладів про побутові негаразди у гуртожитках.

«Ми провели офіційне опитування серед навчальних закладів, і відштовхуючись від отриманих результатів, напрацювали пропозиції із вдосконалення життя студентів», - каже Анастасія.

Зокрема, вона розповіла, що з 35 навчальних закладів, що взяли участь в опитувані, 28 мають гуртожитки. І студенти там прагнуть мати кращі побутові умови. Найбільше, як свідчить опитування, мешканців гуртожитків не влаштовують старі вікна та двері, а також не відремонтовані санвузли та душові. Як проблему вони також називають відсутність пралень.

Голова ВОДА Борис Клімчук акцентував увагу присутніх ректорів на результативності взаємодії органів студентського самоврядування і адміністрації вузів. «Важливо, щоб все відбувалось не формально. Але для цього керівникам навчальних закладів треба зробити деякі формальні речі. Студенти не повинні бути під постійним наглядом ректорату, але в той же час під вашою опікою. Вони повинні брати участь в прийняті рішень, їх треба чути та дослуховуватись до них», - сказав він.

Клімчук також наголосив, що заміна вікон у гуртожитках вишів та ПТНЗ не повинно бути проблемою.

Це питання ми вже завершуємо у сільських школах, де замінили 75% усіх вікон. Тому для вузів це питання навіть не повинно обговорюватись. Там, де це стосується обласного бюджету, ми допоможемо, решта – шукайте засоби», - підкреслив голова облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus