USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що відволікає водіїв більше – білборди чи ДАІ? ВІДЕО

11 Липня 2013 08:34
У Верховну Раду відправили законопроект про обмеження у розміщенні реклами на дорозі. Однак у рекламних агенціях запевняють, що даішники дужче за рекламу відволікають водіїв від дороги, йдеться у сюжеті ТСН.

Прибрати білборди, лайтбокси та розтяжки з мостів, транспортних розв'язок чи аварійних місць хочуть у ДАІ, бо це відволікає водіїв та призводить до аварій.

Натомість рекламні агенції певні, що ДТП на дорогах не поменшає, оскільки винна в них геть не реклама, а, власне, самі дороги.

За законом рекламні білборди можна розміщувати на відстані мінімум 5 метрів від проїжджої частини. Однак зараз на норму ніхто не зважає. Не кажучи вже про дорожні знаки, які ця реклама закриває. І таких порушників, твердять у ДАІ, в Україні тисячі. Новий законопроект, своєю чергою,заборонить рекламу над проїжджою частиною, на відстані менше 10 метрів від неї, на опорах дорожніх знаків, ліхтарних стовпах і найголовніше - на транспортних розв'язках та мостах. А, власне, саму рекламу хочуть зробити менш помітною для водія.

Розробники проекту орієнтувалися на досвід більшості країн Європи. Рекламісти ж переконують, що в аваріях винні зовсім не рекламні щити та площі. І теж указують на європейський досвід. Там, мовляв, керуються трьома основними чинниками: вправність водія, справність авто та якість доріг. А в Росії взагалі дослідили, що реклама відволікає менше, ніж дорожні інспектори.
Замість поліпшення безпеки вони бачать лише гарантовані фінансові втрати. Адже заборона знищить майже 90 % реклами на трасах та майже 60 % у містах.

«Місто Київ щорічно отримує десь 90 мільйонів від реклами. Міста-мільйонники - по 40. Ці гроші зникнуть», - застеріг голова Асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко.

У парламенті є й інший законопроект, у якому обмеження стосуються історичних зон міст та аварійно-небезпечних ділянок. «Коли є поворот, а замість нього ви бачите самі лише борди», - пояснив нардеп Антон Яценко.

Натомість у житлових масивах чи за містом реклама може і не створювати проблеми. Але, визнає депутат, ухвалити закон можна хіба після консультацій із рекламістами, чиновниками та ДАІ. Водночас рекламісти вже готові йти на компроміси. Зокрема збільшити відстань між щитами, а за містом ще більше віддаляти їх від проїжджої частини. І навіть готові рекламні збори направляти на ремонт доріг, якщо це влаштує чиновників.

Не прибирати всю рекламу обіцяють і в ДАІ. І готові, щоб всі закони про обмеження зовнішньої реклами - об'єднали в один.

Нагадаємо, 27 червня Кабмін підтримав законопроект, що вносить ряд змін до законів України Про рекламу і Про автомобільні дороги.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ковель сьогодні Показати IP 11 Липня 2013 08:44
Блиск і злидні моточемпіонату (за кулісами владних реляцій.ФОТОРЕПОРТАЖ: http://kovel.com.ua/gb/viewtopic.php?f=2&t=16135
007 Показати IP 11 Липня 2013 09:13
Черговий тупізм влади. Скажіть, яким чином реклама біля дороги відволіче мене від керування автомобілем, якщо я хороший водій? Ніяк. Проблема у правах, які купуються, у поганих дорогах, у недостатності дорожніх знаків та розмітки. Реклама може відволікти від керування лише тоді, коли вона стоїть посеред дороги і її треба об'їхати. Вважаю, що роздувають ще одну лже-проблему, на якій хочуть бабла скосити.
тверезий до 007 Показати IP 11 Липня 2013 09:53
згідний з кожним словом. В нас дороги погані, дорожні знаки і розмітка також не кращі - ось це основні причини більшості дтп !!!! В польщі в селах дороги кращі ніж в нас в місті...тим більше по європі їздити одне задоволення: грамотно встановленні вказівники і знаки, розмітки, пішоходні переходи світяться і бігбордів вистачає... Хай дороги роблять а не придумують велосипед...
111 до 007 Показати IP 11 Липня 2013 10:14
А ви бачили в районі Там-Таму рекламу якоїсь речовини до авто??? Там де дівчина присіла? Що вона рекламує я так і не можу роздивитись, бо встигаю тільки на стопи попередньої машини дивитись і на неї
Отто Показати IP 11 Липня 2013 10:14
Заскавульчали рекламісти. Я водій із багаторічним стажемі і стверджую, що реклама в місті понад дорогою ЗАВАЖАЄ водію. Часто-густо рекламні щити обмежують видимість, а дорожній знак ще треба розшукати серед розмаїття реклами. А загалом неймовірна кількість рекламних білбордів, сітілайтів та щитів псує загальний вигляд міста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus