USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Шляхетський будинок» Луцька закриють на ремонт

2 Вересня 2011 17:26
Художній музей Луцька, що знаходиться в межах замку Любарта, незабаром планують закрити на ремонт.
Про це розповіла керівник Художнього музею Зоя Навроцька, – повідомило 2 вересня Волинське телебачення.
«Сесія обласної ради має прийняти рішення і починати ремонт. Тендер і ремонт. Отже, декілька місяців наш музей не буде працювати», – повідомила Навроцька.
Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк каже, що вже десять років, як у приміщені почала накопичуватися волога. Це змусило деякі експозиції забрати з музею, аби їх не пошкодити.
Разом з будівельниками, що робитимуть ремонт, у приміщенні працюватимуть науковці, які досліджуватимуть усе, що ховається зараз під підлогою. Остання виставка, яку експонуватиме музей, стали картини художника Миколи Кумановського, який нещодавно відсвяткував свій ювілей.
Нагадаємо, що відповідно до Угоди щодо регіонального розвитку між Кабінетом Міністрів України і Волинською обласною радою та дорученням Президента України у 2011 році заплановано виділити 1,9235 мільйона гривень на «шляхетський будинок», тобто приміщення Художнього музею у Луцькому замку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
йован Показати IP 3 Вересня 2011 20:51
коштів на це немае в жодній програмі
культуртрегер Показати IP 4 Вересня 2011 19:59
...так званий "художній" музей - це фікція. Як була картинна галерея, так і залишилась. При покійному панові Черенюку, який був завідувачем, ця галерея ще могла бути осередком культури. А зараз...Пані Навроцька немає ніякого професійного хисту, щоб керувати цим закладом. Це типова функціонерка, який все одно чим керувати - сільмагом, перукарнею, чи музеєм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus