USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Широкине розмінують і перетворять на спостережний пункт

5 Липня 2015 14:48
Українським військовим вдалося повністю звільнити Широкине від російсько-терористичних загарбників. Найближчим часом Широкине розмінують і перетворять на спостережний пункт.

Змогли звільнити - і відбудувати зможемо. Так заявили у батальйоні спеціального призначення «Азов» про руїни Широкиного та оприлюднили фото зруйнованого, але вільного від бойовиків селища.

Зі слів військових, ворог нарешті відступив із Широкиного.

«Сили ворожої армії, що намагались захопити й закріпитись в Широкиному, відкинуто назад», - зазначають бійці «Азову».

Нагадаємо, раніше російська сторона Спільного центру по координації і контролю заявила, що бойовики залишили Широкине.

В «Азові» наголошують, що така перемога дісталася нелегко: ціною життя українських бійців.

«Чого це коштувало? Найбільша ціна - життя наших хлопців. І це те, що вже не виправити», - пишуть військові.



Як повідомляє прес-центр АТО, найближчим часом у Широкиному (Донецька область) буде проведено низку заходів з розмінування території, після чого тут буде обладнано спільний спостережний пункт СЦКК (Спільного центру з контролю та координації), на якому розмістяться представники збройних сил Росії та України. Про це заявив глава української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран.

ЧИТАТИ ЩЕ: РУЇНИ ЗНИЩЕНОГО БОЙОВИКАМИ ШИРОКИНОГО

Зі слів Андрія Тарана, наразі ситуація у населеному пункті непроста, попри те, що бойовики залишили Широкине.

«Позиції, де раніше перебували озброєні підрозділи ОРДО, зараз порожні, селище перетворилось на суцільну руїну, де немає жодної цивільної людини. Практично усі житлові будинки та комунальні комунікації зруйновано, всюди лежать міни, які не розірвалися та були протягом цього часу встановлені бойовиками ОРДО, є багато розтяжок», − зазначив Таран.

Також він підкреслив, що завдання представників СЦКК наразі в тому, щоб декларація, яка пролунала 3 липня з боку бойовиків про створення демілітаризованої зони у Широкиному, була імплементована.

Тоді сепаратисти заявили, що планують відвести бойовиків на відстань 2,5 кілометра від фактичної лінії зіткнення. Про це повідомляє онлайн-ресурс бойовиків «ДАН».

«Планом демілітаризації Широкиного передбачається відведення військ сторін на відстань 2,5 кілометра від фактичної лінії зіткнення, а танків і мінометів калібром до 100 і мінометів калібром до 85 міліметрів на 15 кілометрів», - йдеться у заяві бойовиків.

Таким чином у населеному пункті створюється «демілітаризована зона» шириною мінімум 5 кілометрів, а також зона безпеки завширшки мінімум 30 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ГАНЬБА вор.владі!!! Показати IP 5 Липня 2015 23:23
кращеби індексаційному вору яйценюку міною в лоб,а не по широкиному !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus