USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сквер чи церква: волинська громада проти рішення влади

4 Серпня 2013 13:39
Забудувати сквер у центрі міста збирається одна з релігійних громад Володимира-Волинського. Влада підписала розпорядження про дозвіл на відповідні роботи, а мешканці – проти, інформує ВолиньМедіа.

1866 метрів квадратних із земель житлової та громадської забудови комунальної власності має намір передати влада Володимира-Волинського релігійній громаді Української Православної церкви під будівництво храму «Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії» на вулиці Драгоманова, 5.
Із таким рішенням не погодились окремі мешканці. Зокрема, український бард Сергій Шишкін заявив: «Якщо храм буде збудований, у сквері не проведуть традиційний Володимирський узвіз, що відбувається щороку в рамках фестивалю «Володимир-2013».
У повідомленні йдеться, що громадські діячі не проти церкви, але не розуміють, навіщо у центрі міста рубати дерева, нищити сквер та будувати церкву, яких там мінімум дві. І одна з них належить православній церкві Київського Патріархату.
«У мене таке враження, що майбутня забудова комусь просто «муляє очі». Хтось за цим стоїть», - відповів на обурення громади міський голова Петро Саганюк в інтерв’ю районній газеті «Слово правди».
Наразі відомо, що мешканці міста надіслали звернення до міського голови щодо незгоди із забудовою. Під ним підписалося близько 100 осіб.
Як повідомляє газета «Слово правди», 6 липня, напередодні 1025-ої річниці Дня народження міста у сквері, за участю владики Михаїла, встановили і освятили хрест на місці будівництва майбутнього храму.
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ БУДУЮТЬ ХРАМ ВІРИ, НАДІЇ, ЛЮБОВІ ТА МАТЕРІ ЇХ СОФІЇ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Рома Показати IP 4 Серпня 2013 14:21
Навіщо їх іще будувати? І так вже церкви на кожному кроці, краще б замість іще одної гундяївки побудували якийсь соціальний заклад: дитячий садок або лікарню. Віра - це добре, але цо забардзо, то не здраво.
Олександр Показати IP 4 Серпня 2013 14:51
Ну яка ж "гундяєвка", якщо йдеться про Михаїліа і КП? А по-друге, що за популізм: краще садок або лікарню? Церкву будує громада, а не держава, а садок чи лікарню хто має будувати? Хай і будує той, хто має це робити. Як дорослі люди так ахінею можуть нести? Причому це відбувається регулярно, як тільки мова йде про будівництво храму. У держави усе в руках, чого не будує? Може ще церква буде наймати лікарів та вихователів на роботу та оплачувати їх?
влад Показати IP 4 Серпня 2013 18:05
На відстані 300м. дві церкви однієї конфесії.Будівництво яке вже розпочалось ведеться в обмеженій ділянці історичної зони міста.Чим керувались депутати приймаючи таке"розумне" рішення
Старий Показати IP 4 Серпня 2013 21:35
Промосковські патріоти протестують. Хай повернуть Успенський собор і Зимненський монастир Київському патріархату. Позахоплювали все, а тепер за кілька соток землі підняли ґвалт.
Серый Показати IP 4 Серпня 2013 23:44
Раб чики http://midgard-svaor.com/sut-cerkovnoj-magii/sut_cerkovnojy_magii_001/
хто? Показати IP 26 Серпня 2013 22:12
якщо "влада має намір передати влада Володимира-Волинського релігійній громаді УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ", тоді чому "за участю ВЛАДИКИ МИХАЇЛА, встановили і освятили хрест на місці будівництва майбутнього храму"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus