USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Слідчі у справі Шеремета отримали ВІДЕО закладення вибухівки під авто

22 Липня 2016 10:15
У слідчих є відео, на якому зафіксовано момент закладки вибухівки під машину редактора-засновника УП Олени Притули, в автомобілі якої загинув журналіст Павло Шеремет.

Про це повідомляє видання Дзеркало тижня з посиланням на джерела в поліції.

"На даний момент експертиза автомобіля вбитого журналіста вже проводиться. Крім того, слідча група вивчає відео з камер зовнішнього спостереження ... Одна з камер зафіксувала момент закладки вибухівки під машину Олени Притули, в ніч з 19 на 20 липня", - йдеться в повідомленні.



Видання зазначає, що слідство схиляється до версії, що метою злочинців був саме він - Шеремет. Про це нібито свідчить попередня інформація, отримана слідчою групою в процесі первинних досліджень тіла і автомобіля загиблого.

"Розрахунок був точний і грамотний. Вибухівки було закладено рівно стільки, щоб вистачило тільки для водія, і не вразило нікого поруч. Якби вибухова хвиля пішла вниз, її б істотно загасило в землі, але вона пішла вгору і вліво. Це було полювання виключно на жертву вбивства", - сказав співрозмовник.

"Якби в машині були пасажири, то вони, швидше за все, вижили б. Це говорить про те, що розрахунок був суто на ураження водійського місця, а не на знищення всієї машини", - додав він.

Зокрема, в мережі є відео, де невідомий чоловік, ймовірно, привів у дію вибуховий пристрій на авто, в якому їхав Шеремет. А також відео, де ще живого журналіста дістають з машини. Проте, нагадаємо, до приїзду швидкої Павло Шеремет помер.

Видання belsat.eu опублікувало коментар експерта, де він детально характеризує відео.


Відеозапис вибуху, що убив Павла Шеремета, коментує Анджей Мрочек, колишній керівник оперативної секції у справах терактів Відділу по боротьбі з Кримінальним терором і вбивствами варшавської поліції.

"Белсат": "Що Вам кинулося в очі на цьому відеозаписі"?

Анджей Мрочек : "Чоловік в шапці з тростиною поводиться неприродно. Зверніть увагу на початку відео цей чоловік йде по напряму, по якому їде машина Шеремета. Доходить до перехрестя і зупиняється. Машина ще недоїхала, а він вже затримався. Стоїть спиною до вулиці. У момент вибуху він все ще стоїть задом і навіть не здригнувся від вибуху. Після вибуху звернете увагу на ліву руку. Нібито він щось поправляв нею, щоб не випало з кишені.

"Белсат": "Він витягає руку з лівої кишені і перекладає палицю з правої руки під ліву мишку і починає бігти.

Анджей Мрочек : "Тільки через мить він обертається і коли бачить, що до машини біжать люди, то він теж починає бігти. І вже йому тростина не потрібна. Спочатку я думав, що він глухий. Але здається, що це людина, яка звикла до вибухів.

Колишній варшавський антитерорист додає: "Він біжить як молодий хлопець, а не як людина, яка використовує тростину. Дивна поведінка. Шапка, тростина, бігає як молодий. Виникає питання: цей чоловік почекав поліцію і залишив свідчення? Адже якщо віддалився від машини, тобто вірогідність, що він підбіг тільки для того, щоб перевірити чи вдалося вбивство і чи загинув Шеремет. Невиключено, що саме він міг детонувати вибуховий пристрій на відстані.

"Белсат": "На дворі літо. Майже нікого немає в шапках, а тим більше в чорних куртках. Це видно на відео, опублікованому телеканалом 17".

Анджей Мрочэк : "Тростина, шапка це - камуфляж".

"Белсат": "Ви в лихі 90-і роки працювали у варшавській поліції і боролися з оргзлочинністю. Чи зустрічали Ви подібні вбивства у своїй кар'єрі. Що примітного Ви помітили"?

Анджэй Мрочек : "Так. У такого типу замахах виконавець знаходиться близько і спостерігає. Хоче переконатися, що жертва мертва. Мій досвід підказує, що це такий випадок".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Укроп Показати IP 22 Липня 2016 11:28
А поліція зовсім пасивна. Машина через дурнів згоріла, а з нею і докази.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus