USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні - пишемо Всеукраїнський диктант національної єдності

11 Листопада 2013 11:28
«Творити величне просто – разом! Твори хвилю єдності!» під таким гаслом 11 листопада 2013 року на Українському радіо пройде Всеукраїнський диктант національної єдності. Про це повідомляє «Українське радіо».

Рівно о 13.10 тисячі людей одночасно мають змогу перевірити свої знання української.
ЧИТАТИ ЩЕ: АЗАРОВ НЕ ПИСАТИМЕ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДИКТАНТ
Це унікальна акція, яку Національна радіокомпанія України започаткувала ще 2000 року. Відтоді щороку українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків. Радіодиктанти рідної мови існують в багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції.

Щороку Національна радіокомпанія отримує понад 15 тисяч листів з радіодиктантом. Кількість учасників Диктанту національної єдності постійно зростає, а географія – поширюється. Листи надсилають не лише слухачі з усіх областей України, а й з-за кордону: Росії, Білорусі, Молдови, Німеччини, Бельгії та інших країн. Це люди різного віку і різних професій: школярі і студенти, військові і робітники, пенсіонери і домогосподарки. Вік деяких учасників сягає 90 років.

Цьогорічний диктант проведе доцент Київського університету імені Б.Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Це – грошові премії, книги, радіоприймачі, компакт-диски із унікальними записами Українського радіо. Важлива умова – перевірятимуться лише диктанти, надіслані 11 і 12 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.
Переможці акції визначаються після того, як надійде останній лист. Урочиста церемонія оголошення імен переможців традиційно відбувається на початку грудня (дата визначається по тому, як перевірено диктанти), цього ж дня до прес-центру НРКУ ми запрошуємо переможців із Києва та Київської області, які отримують свої нагороди безпосередньо із рук спонсорів. Усі інші призи розсилаються поштою.

Якщо у вас немає можливості прослухати Всеукраїнський диктант національної єдності по радіо, ви можете підключитися до ефіру он-лайн. Для цього зайдіть на сайт Національної радіокомпанії України «Українське радіо». Вгорі на сторінці натисніть «Слухати ефір: 1й канал». У новому вікні відкриється програвач. Нагадаємо, що Всеукраїнський диктант національної єдності розпочнеться о 13:10. Перед самим диктантом оголосять умови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
горю бажанням Показати IP 11 Листопада 2013 12:23
Коли будуть диктувати? Хочу взяти участь і виграти приз. Повідомте, по якому радіо і в якій годині? Завчасно дякую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus