USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справу щодо вбивства Павла Шеремета заморозили

12 Липня 2017 16:30
Справу з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета - заморозили.

Про це сьогодні заявив автор доповіді «Відмова від правосуддя: розслідування вбивства Павла Шеремета в Україні не дало результатів» американський журналіст Крістофер Міллер, передає «ЛIГА БiзнесIнформ».

«Справа заморожена, мотиви не підтверджені. Розслідування вбивства Шеремета - дуже важка справа, це підтверджує важка українська реальність. Ми чекаємо на результати», - сказав Міллер.

За його словами, ознакам вбивства не було приділено належної уваги. «Вбивць не знайшли. Потенційні свідки і колеги Шеремета кажуть, що їх не викликали на ретельний допит. Закликаємо президента Порошенка засудити загрози і напади на журналістів і публічно підтвердити важливу роль незалежної і критичної преси», - наголосив Міллер.

Він додав, що досі незрозуміло, хто погрожував співробітникам інтернет-видання «Українська правда» напередодні вбивства.

Представники комітету захисту журналістів також закликали російську і білоруську владу співпрацювати в розслідуванні убивства Шеремета. «Просимо Білорусь посмертно відновити громадянство Шеремета», - сказала член комітету Ніна Огнянова.

Представники комітету захисту журналістів уточнили, що просили докази, щоб підтвердити теорію про російський слід, але українська влада не надала їм доказів. «У нас немає доказів російського сліду. В Україні потрібно проводити ретельне розслідування», - сказав член ради директорів комітету захисту журналістів Алан Расбрідгер.

Комітет також закликає надати родині Шеремета і його юридичним представникам доступ до матеріалів слідства про вбивство.

Як повідомлялося, журналіста Павла Шеремета вбили 20 липня 2016 року, підклавши вибухівку під машину, в якій він їздив на роботу. Правоохоронці розслідують убивство як теракт, але ані виконавців, ані організаторів його досі не встановили. У них є кілька версій, ключова – професійна діяльність Шеремета.

10 травня 2017 року журналісти "Слідство.Інфо" показали першу частину розслідування – документальний фільм "Вбивство Павла", у якому виклали раніше невідомі факти про вбивство журналіста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus