USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стало відомо, чим США озброять українців

10 Листопада 2017 10:13
Законодавчий акт про національну оборону США на 2018 рік санкціонує надання Україні летальної зброї оборонного характеру.

Цю інформацію підтвердив посол України у США Валерій Чалий на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, до оборонного законопроекту включено кошти на реабілітацію поранених українських воїнів у медичних установах США, навчання та підготовку українських медичних фахівців у цій сфері.

«Вперше пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією, військово-морські протимінні засоби, кораблі прибережної дії та берегової охорони», — зауважив Чалий.

Оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає 350 млн дол. на безпекову допомогу Україні. Цей законопроект ще має бути проголосований Сенатом і Палатою представників США перед поданням на підпис президенту Дональду Трампу.
Нагадаємо, 9 листопада стало відомо, що комітети у справах Збройних сил США в Сенаті і Палаті представників Конгресу погодили щорічний акт про національну оборону (National Defense Authorization Act) — обов’язковий до прийняття документ, який визначає політику і бюджет Пентагону на наступний фінансовий рік, що почався 1 жовтня. Згідно з витягами зі звіту сенатського комітету, для стримування агресії РФ в Європі Вашингтон планує виділити 4,6 млрд дол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 10 Листопада 2017 11:12
Тепер в нас сила, брати мої!!!!
123 до АНАТОЛЬ_ Показати IP 10 Листопада 2017 11:26
Сила в нас і так, бо за нами правда і рідна земля. Але лишня зброя і допомога, як матеріальна так і політична не завадять ніколи. Тим більше в боротьбі з скрєпанутими орками люба допомога потрібна. Так що твоя іронія ну зовсім ні до чого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus