USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Суд дозволив заочне спецрозслідування щодо олігарха Курченка

7 Березня 2018 18:06
Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо олігарха-втікача Сергія Курченка.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Костянтин Кулик, 07.03.2018 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Курченка С.В.», – написала Саган.

Сарган нагадала, що дозвіл стосується розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Курченка у створенні злочинної організації, а також у вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень.

Вона розповіла, що олігарх підозрюється у заволодінні чужим майном, величезними коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки, в ухиленні від сплати податків, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, та організації фіктивного підприємництва.

Читати ще: Курченко підтримує бізнесові зв'язки з людьми із оточення Порошенка, - ЗМІ

За інформацією речниці, злочинна організація Курченка спричинила збитки, що сягають понад 14 мільярдів гривень. Вона розповіла, що за відповідними фактами Курченку повідомлено про підозру, йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Як відомо, Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України, де переховується від слідства. Його оголошено у розшук.

Підозрюваному ухвалою слідчого судді обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, 30 травня 2017 року Сергієві Курченку було повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів, серед яких – створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus