USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Терорист з Великобританії зробив бомбу за інструкціями з інтернету

25 Червня 2017 21:33
Салман Абеді виготовив бомбу, за допомогою якої він влаштував теракт на концерті у британському Манчестері, користуючись відеоінструкцією на платформі в Youtube, а також інформацією, отриманою в анонімній інтернет-мережі TOR.

Про це в суботу, 24 червня, повідомили відразу декілька ЗМІ Великобританії.

У поліції спочатку вважали, що саморобний вибуховий пристрій було виготовлено професіоналом і передано Абеді. Спецслужби побоювалися, що це людина може залишатися на свободі, що загрожує новими терактами. Однак, як вдалося з'ясувати, Абеді сам зібрав бомбу, користуючись відеозаписами з інструкціями, які, за даними поліції, були ще доступні у Facebook і Youtube протягом декількох днів після теракту.

"У цього хлопця була нестійка психіка. Він занурився в Інтернет і витягнув звідти безліч інструкцій", - розповів представник британських правоохоронних органів газеті The Times.

Вибуховий пристрій, поміщений у рюкзак, який був на спині Абеді, був начинений безліччю металевих уражальних елементів, через що теракт і мав настільки трагічні наслідки.

Нагадаємо, у результаті теракту на стадіоні "Манчестер Арена" 22 травня під час концерту американської співачки Аріани Гранде загинули 22 людини, 64 були поранені. Серед загиблих і постраждалих безліч дітей і підлітків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Да ну Показати IP 25 Червня 2017 21:57
Не може бути! А як рукакремля, яндекс, мейлру, вконтакте, однокласники? Це він там повинен був інструкції шукати, може помилилися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus