USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Цукерберг у Конгресі США вибачився за витік даних

10 Квітня 2018 23:38
Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг свідчить у Конгресі США у справі про витік даних користувачів соціальної мережі, пише Громадське радіо.

«Мені шкода», — сказав він американським законодавцям.

Він заявив, що компанія намагається змінити алгоритми своєї роботи після критики на адресу соцмережі. Цукерберг каже, що Facebook співпрацює з прокурором у цій справі.

«Ми переживаємо широкий філософський зсув у компанії», — зазначив засновник соцмережі.

Під час слухань Цукерберг визнав, що зробив недостатньо у боротьбі з фейковими новинами, іноземним втручанням у вибори та захистом персональних даних.

"Тепер зрозуміло, що ми не зробили достатньо, щоб запобігти використанню цих інструментів для шкоди. Це стосується фейкових новин, іноземного втручання у вибори, використання мови ненависті та захисту конфіденційних даних. Ми не достатньо широко розглянули нашу відповідальність і це була велика помилка. Це була моя помилка, і мені шкода. Я створив Facebook, я ним керую і я відповідаю за те, що тут відбувається", - сказав Цукерберг.

За його словами, один з головних пріоритетів 2018 року для нього, це робота над недопущенням втручання іноземних суб'єктів у вибори США.

"Одна з тих речей, через які я найбільше жалкую, це те, що ми були повільними у виявленні російських інформаційних операцій у 2016 році", - наголосив засновник соцмережі.

Він додав, що у компанії очікували більш традиційних кібератак, які співробітникам вдалося визначити.

Він стверджує, що Facebook розробив нові інструменти штучного інтелекту для вилучення підроблених облікових записів, які створили не лише для виборів в США у листопаді, але і перед виборами в Бразилії, Мексиці, Пакистані, Угорщині та Індії.

Крім того, Цукерберг розповів, що його не допитував спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який розслідує ймовірне втручання у президентські вибори США 2016 року.

Водночас, засновник Facebook додав, що Мюллер опитав інших співробітників соцмережі, але відмовився повідомити деталі.

"Наша співпраця із спецпрокурором конфіденційна і я хочу бути впевненим, що не розповім щось конфіденційне на відкритому слуханні", - пояснив Цукерберг.

Скандал із витоком даних, пов’язаний із Cambridge Analytica він назвав "очевидною помилкою".

Цукерберг наполягає, що його соцмережа вживала заходів.

"Ми зняли програму, і ми вимагали, щоб як розробник додатків, так і Cambridge Analytica видалили і припинили використовувати будь-які дані, які вони мали. Вони сказали нам, що вони це зробили. У ретроспективі це було явною помилкою повірити їм. Ми повинні були прослідкувати і зробити повну перевірку. І цю помилку ми більше не повторимо", - запевнив він.
Нагадаємо, Facebook опинився в центрі скандалу в зв’язку з незаконним використанням даних понад 87 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборчим штабом Дональда Трампа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus