USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тисячі людей протестують у Румунії проти законів про амністію корупціонерів

1 Лютого 2017 10:22
У Бухаресті перед будівлею уряду Румунії 31 січня відбулася акція протесту, учасники якої висловлювали свою незгоду з прийнятими у вівторок ввечері постановами про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

У маніфестації брали участь близько 15 тисяч чоловік, передає Укрінформ.

«Не можна так нешанобливо ставитися до власних громадян, тому ми і знаходимося в цей пізній час тут», - заявив один з протестуючих.

Маніфестанти тримають в руках плакати з написами «Ми протестуємо, а ви крадете!», «Немає помилування!».

За повідомленнями румунських ЗМІ, всі входи в будівлю уряду заблоковані, а до місця проведення мітингу підтягнуті додаткові сили жандармерії і поліції.

Декількома годинами раніше уряд Румунії, незважаючи на численні акції протесту. Затвердив постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

Нагадаємо, згідно з документами, помилуванню підлягають ув'язнені, засуджені до 5 років тюремного ув'язнення (але не більше), вагітні жінки, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знята також судимість з засуджених до умовних тюремних термінів. Згідно з другим документом, кримінальна справа про корупцію не може бути порушено, якщо нанесений держчиновником шкоди державі не перевищує суму в 50 тисяч євро.

Мітингувальники пообіцяли продовжити акції протесту сьогоді, 1 лютого. Раніше вони заявили, що якщо влада не дослухається до їхніх вимог, вони вимагатимуть відставки уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus