USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Гарварді довели штучність Голодомору

20 Серпня 2018 07:00
Українські дослідники Гарвардського університету, використовуючи новітні технології, підтвердили, що штучний голод був спрямований саме на українців. Про це повідомляє Голос Америки.

«Ми не повірили своїм очам, коли зрозуміли, що найбільш суворий голод, найбільша кількість загиблих під час Голодомору була на території сучасної Київської, Полтавської, Черкаської областей. Перед тим існувало уявлення, що більшість постраждалих було на півдні України. Тому південь був традиційним регіоном, де через засуху і т. д. голод повторювався, і це накладалося. Голод 1932-1933 років не накладається на ту ж карту, на яку накладаються інші голоди. Він був штучним», - зазначив директор Українського дослідного інституту в Гарварді Сергій Плохій.

Він розповів, що просто поставив собі завдання - зробити дослідження історії України цікавим для молоді через сучасні технології.

«Ми співпрацювали з інститутом історії в Україні, де нам відсканували карти і прислали електронний їхній варіант. Потім ми використовували програми Гарвардського університету, щоб оцифрувати ці карти», - пояснив менеджер проекту Карта. Цифровий Атлас України Костянтин Бондаренко.

Аналіз карт підтвердив, що найбільші людські втрати внаслідок Голодомору зазнали саме українці.

«Етнічна група українців має показники втрат мінімум удвічі вище, ніж всі інші. Спочатку йдуть українці, потім поляки, потім росіяни. Але українці йдуть набагато вище попереду всіх інших», - розповіла демограф Інституту демографії України Наталія Левченко.

Зазначено, що за останні п'ять років проект Карта. Цифровий Атлас України зріс до шести розділів. Крім Голодомору, тут також є інтерактивні карти Революції Переваги, Генеалогії Київської Русі, Історичного Поділля в епоху Середньовіччя і Незалежності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Серпня 2018 09:10
Так Гітлер нас спас в 41!!! Люди ви хворі
Анатоль_ БІДЗЮРА до Анонім Показати IP 20 Серпня 2018 09:50
Хворий ви, " Аноніме". І то давно вже.
123 до Анонім Показати IP 20 Серпня 2018 10:29
Нас усі сусіди "спасали" у певні роки історії. Пора вже бути мудрішими і самим спасатись! А то надто дорого виходять їхні "спасіння"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus