USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку хочуть назвати вулицю на честь Левка Лук’яненка

12 Жовтня 2018 10:43
Члени комісії міськради підтримали пропозицію народного депутата Ірини Констанкевич щодо перейменування однієї з вулиць на честь легендарного борця за незалежність України.

Про це йшлося під час засідання комісії міськради з питань впорядкування назв вулиць 12 жовтня.

Члени комісії розглянули звернення народного депутата Ірини Констанкевич щодо перейменування однієї з вулиць Луцька іменем Левка Лук’яненка.

Йдеться про звернення, напрацьоване під час віче у Луцьку, приуроченого до 90-річчя з дня народження Левка Лук’яненка. Так, він людина-легенда, який віддав життя для України, був двічі заарештований, засуджений до розстрілу, став автором тексту акту про проголошення незалежності України. Луцьк, на думку автора звернення, повинен мати вулицю, названу на честь такої видатної людини, бажано у центрі, а не на околиці.

Представниця Інституту національної пам'яті Леся Бондарук зауважила, що найбільше людей проживає у спальних районах, тож такі імена варто поширювати в пам’яті якомога більшої кількості лучан. Отже, це може бути вулиця у спальних районах, де проживає багато населення. Процедура перейменування вулиці на честь історичної постаті, з її слів, передбачає громадське обговорення протягом двох місяців.

Члени комісії підтримали пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 12 Жовтня 2018 12:33
Треба ше почекати, бо ж недавно ще вмер. Три роки тре ще чекати
До бондарук Показати IP 12 Жовтня 2018 15:03
А ти будеш поширювати гроші людям яким треба міняти будинкові книги, паспорти і інші документи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus