USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що зроблять для інвалідів і мам з колясками у Луцьку

22 Січня 2014 11:55
Проект моніторингу умов доступності для маломобільних груп населення розпочав свою роботу у Луцьку.

Про це стало відомо під час семінару на тему «Основи законодавства про доступність. Методологічні засади моніторингу умов доступності для осіб з додатковими потребами», який розпочав свою роботу сьогодні, 22 січня, та буде тривати два дні.

Як розповіли організатори, одним з головних завдань семінару є збір інформації, необхідної для вивчення умов доступності для людей, які мають особливі потреби. Зокрема, розглянули практичні нюанси створення комфортного середовища для маломобільних груп населення, втілення в життя Державних будівельних норм, стандартів України у сфері доступності різних об’єктів інфраструктури, а також конкретні методи аудиту умов доступності.

Дані майбутнього моніторингу планують використати для того, щоб створити доступні умови для комфортної життєдіяльності людей, які мають додаткові фізичні потреби.

Організатори зазначають, що вільного доступу до житлових будинків та інших об’єктів інфраструктури у Волинській області не мають близько 79 тисяч осіб. Зазначають, що це не тільки інваліди, які пересуваються на візочках, але й матері з дитячими колясками, тощо.

Як розповіла одна з учасниць семінару Ольга Дубінська, у місті Горохові, звідки вона приїхала, такі проблеми дійсно мають місце. Хоча, над його вирішенням активно працюють, всіляко намагаються зробити життя інвалідів комфортнішим.
Але, все-таки, найелементарнішим – пандусами, оснащені далеко не всі будівлі. А чимало з тих, що є, – недіючі, чи такі, скористатись, якими просто неможливо.

Жінка бідкається, мовляв, біля поліклініки пандус зробили, а от такого важливого об’єкту інфраструкти, як лікарня, самій їй не дістатись, як би не старалась. Стверджує, що не завжди є можливість дістатись навіть магазину. З її слів, цю проблему люди з додатковими потребами вирішують колективно – для походу за продуктами збираються групою.

Проблеми з доступом у неї виникли і у Луцьку. Так, самотужки піднятись по пандусу готелю «Україна», де відбувався семінар, вона не змогла – на заваді стали автомобілі, припарковані прямо під сходами.
«Мусила просити про допомогу, міський голова Горохова мене завозив у приміщення на візочку, бо сама виїхати пандусом я не змогла», - розповідає пані Ольга.

Дводенний семінар проводять у рамках проекту «Реабілітація маломобільних людей з інвалідністю Волинської області», над реалізацією якого працює Волинська обласна громадська організація «Фонд місцевого розвитку» у партнерстві з Євроклубом «Право і захист» та Комітетом доступності інвалідів а інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у Волинської області, за фінансової підтримки Фонду сприяння Демократії Посольства США в Україні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 22 Січня 2014 12:23
Петрівна на фотці присутня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus