USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Москві арештували екс-голову «Нафтогазу», який втік з України

31 Жовтня 2017 14:06
Екс-главу "Нафтогазу" та колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Бакая затримали в Москві через нібито фінансові махінації.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на власні джерела.

За даними ЗМІ, що разом з ним затримали також його помічника і бухгалтера. Причому 31 жовтня помічника та бухгалтера відпустили зі слідчого ізолятора, а Бакай залишається під вартою.

Екс-чиновника звинувачують у тому, що він обманом заволодів грошима сторонніх осіб. На нього є 10 заяв від ошуканих, серед них заява від російського мільярдера Алішера Усманова, який нібито позичив Бакаю $9 млн.

Довідка:

Ігор Бакай очолював "Нафтогаз України" з 1998-го по 2000 рік. З жовтня 2003-го по грудень 2004 року був керівником Державного управління справами України. У 2004 році Бакай покинув країну. А вже в березні 2005-го отримав паспорт громадянина Росії. Його від'їзд назвали втечею, викликаною підозрою в причетності до низки тяжких економічних злочинів, скоєних на посаді голови Держуправління справами.

Навесні 2005 року українські правоохоронці звинуватили Бакая у перевищенні та зловживанні службовими повноваженнями, незаконному відчуженні державного майна готелів "Дніпро" і "Україна", нерухомості національного комплексу Експоцентру України в Києві, кількох кримських санаторіїв. За результатами перевірки, що її провело Контрольно-ревізійне управління в 2005 році, було встановлено, що Держуправління справами і його центральний апарат незаконно витратили понад 800 млн грн.

Сам Бакай свою причетність до злочинів заперечує. В жовтні 2011 року рух у його справі було призупинено згідно із рішенням прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus