USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У чому небезпека цьогорічних штамів грипу. ВІДЕО

29 Листопада 2013 18:09
Українцям загрожує «Каліфорнія», «Вікторія» та «Массачусетс» - це три штами грипу, які незабаром можуть зіпсувати прийдешні свята, адже несуть за собою чимало ускладнень. Торік, наприклад, у США вони забрали сотні життів. Тому тепер до приходу недуги там готуються особливо ретельно, - інформує ТСН.
Українці життя по-каліфорнійськи відчути можуть не лише в Америці, а й удома. От тільки задоволення від нього, попереджають лікарі, буде мало. Бо «Каліфорнією» називається штам грипу А, який цьогоріч загрожує українцям. Торік від цієї епідемії у США постраждали 10 тисяч людей. Серед них і сотні смертельних випадків.
В Україні «Каліфорнія» теж лютувала торік, однак була значно спокійнішою. Водночас, застерігають медики, вона може створити чимало проблем для тих, хто хворіє на неї вперше. Також значні проблеми із здоровʼям можуть зʼявитися у тих, хто хворіє на цукровий діабет, має проблеми із серцево-судинною системою і легенями, адже саме вони найбільше потерпають від ускладнень, які приносить із собою грип.
Найкращою профілактикою захворювань є щеплення. Від самої хвороби цілком воно може і не врятувати, додають лікарі, але суттєво зменшує загрозу ускладнень і майже геть виключає смертність від наслідків грипу. Тим паче, що крім «Каліфорнійського», Україні «світить» ще й грип «Масачусетс» та «Вікторія».
Щоправда, нарікають, українці поки що не надто активно щеплюються. Хоча у групі грипозного ризику - і вагітні, і пенсіонери, і діти. Саме останні найпершими потерпають від епідемії. Тому лікарі не радять затягувати зі щепленням. Адже робити його варто щонайменше за 20 днів до епідемії, аби виробився імунітет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus