USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Клімчука думають, що робити з військовим містечком

11 Квітня 2011 09:38
Доля військового містечка поблизу села Уляники Рожищенського району, що на Волині, залишається невирішеною: востаннє його обговорювали на сесії облради ще попереднього скликання, але рішення так і не прийняли.
А тим часом сільську громаду це питання хвилює: в Уляниках кажуть, що тут можна було б створити підприємство, яке дало б робочі місця, – інформує Волинська ОДТРК.
Колись тут була військова частина стратегічного призначення, а зараз суцільні руїни.
Коли військову частину розформували, територію у 160 гектарів передали Цуманській виправній колонії, яка охороняла 75 споруд декілька років.
У 2007 році обласна рада взяла цей майновий комплекс у своє підпорядкування, а згодом передала територію зі спорудами комунальному спеціалізованому лісопідприємству «Ківерціліс».
«Чи була доцільність передавати його цьому підприємству? Я вважаю, що не було, – каже заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк. – Тому що 160 гектарів передавати Ківерцям за 40-50 кілометрів… Звичайно, охорони тут організувати ніякої не можна. Це по-перше. Друге: як передавалося, чому стільки розбазарено, розкрадено майна сьогодні, хто приймав це одноособове рішення і як яскравий приклад колективної безвідповідальності. Адже приймала обласна рада. Звичайно, хтось там був ініціатором».
2008 року комісія обласної ради з питань приватизації вирішила продати майно військового містечка через аукціон, та покупця не знайшлося.
Того ж року на одній із сесій депутати обласної ради теж обговорювали це питання. Але в результаті зняли його з порядку денного.
Турбує це питання і Уляниківську сільську громаду.
«Тут щось можна було зробити, – каже сільський голова Микола Андрієвський. – Можна було б якесь підприємство, яке б давало дохід. В даний час люди на мають де працювати. Були б робочі місця».
Карпюк каже, що треба прийняти остаточне рішення, оскільки споруди містечка продаються і розбираються на будматеріали.
«Найперше треба звернутися до правоохоронних органів для того, щоб вони розслідували, скільки тут розбазарено, розкрадено цього майна, – розповів Карпюк. – Друге – припинити всі роботи».
За словами заступника губернатора, люди працюють неоформлені, не відомий навіть їхній вік – чи вони повнолітні, чи ні.
«Які рішення можуть бути прийняті сьогодні? Або ефективний власник, якщо він буде сьогодні такий. А ні – то продати, щоб кошти поступили до обласної громади. На сьогодні жодної копійки не поступило», – пояснив Віталій Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вольдемар Показати IP 12 Квітня 2011 08:26
В 90х я тут проходив службу. Яка тут була добротна частина. Зараз просто жах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus