USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі відкопали пляшку із запискою вояка-німця

26 Жовтня 2013 14:36
Поховання вояків вермахту, загиблих під час Другої світової війни виявили у Ковелі. Окрім того, знайшли і пляшку із запискою одного із полеглих.

Так, у Ковелі біля Воскресенського собору УПЦ проводяться ексгумаційні роботи на місці захоронення в роки Другої світової війни вояків вермахту, - про це інформує Волинь-нова.

Робоча група німецької Народної спілки по догляду за військовими похованнями, яку очолює наш краянин Мирон Старко, уже знайшла тут рештки понад тридцяти полеглих. Виявили солдатські жетони, за якими можна ідентифікувати похованих і спробувати відшукати їхніх родичів. Пошуковці також знайшли пляшку, в якій була записка про одного із загиблих.

Зі слів Мирона Старка, перепоховання проведуть на збірному кладовищі німецьких військовослужбовців, що знаходиться біля села Потелич Жовквівського району Львівської області.

Нагадаємо, німецька Народна спілка по догляду за військовими похованнями діє в Україні з травня 1996 року після підписання відповідної угоди між урядами обох країн, а збір останків здійснює з червня 2006 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
журналіст Показати IP 26 Жовтня 2013 19:14
НЕ ПЕРЕКРУЧУЙТЕ інформацію!!! "...відкопали пляшку із запискою вояка-німця". Так записка ж не від нього, а про нього! Звідки ви взяли, що Мирон Старко - "наш краянин"? Він з Львівщини. Поховання не виявили! Про нього знали всі роки, починаючи від війни, і просили німці не раз Церкву дозволити розкопки, але "батюшки" тільки недавно дали на це своє "добро". Якщо вже ви передруковуєте з газети, то хоч не дописуйте того, чого не було!!!
Віталій Показати IP 27 Жовтня 2013 15:10
який зміст записки?
журналіст Показати IP 27 Жовтня 2013 19:16
УВАЖНО прочитайте інформацію у "Волині" - будете знати "який зміст записки"...
ЛОХИ Показати IP 28 Жовтня 2013 08:53
Записка пишеться від руки , а не на "Ундервуді"!!!
журналіст Показати IP 29 Жовтня 2013 12:56
Знайдена біля ковельського собору записка у пляшці написана ВІД РУКИ. Там - короткі відомості про похованого німецького вояка. Звідки ви взяли, що її надрукували? А цей фотознімок на "Волинських новинах" немає ніякого відношення до розкопок у Ковелі, хоч там і "батюшка" з хрестом. ІНТЕРНЕТЧИКИ, ваші інтерпретації і перекручення подій просто вражають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus