USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку хочуть відкрити дитячу стоматполіклініку. ФОТО

30 Червня 2011 10:41
Депутати Волинської обласної ради налаштовані дозволити трудовому колективу Волинської обласної стоматологічної поліклініки викупити та приватизувати приміщення їхнього лікувального закладу, проте окремі обранці громади переймаються тим, аби таке рішення не відняло право отримувати безоплатну стоматологічну допомогу у волинських дітей.

Про це обранці говорили у середу, 29 червня, в ході «Дня депутата», оглядаючи об’єкти обласної комунальної власності.

Мова йде про корпус лікувального закладу на проспекті Відродження, 51 в Луцьку, котрий нещодавно відремонтували.

Головний лікар поліклініки Ігор Дворко каже, що працівники лікарні вклали в заклад понад 250 тисяч гривень власних коштів, тому і просять з обласної комунальної власності передати установу у колективну приватну власність.

З обласного бюджету в поліклініку вклали близько 1 мільйона 165 тисяч гривень, проте і ці кошти в разі викупу працівники поліклініки обіцяють поступово повернути назад в казну області.

Дворко каже, що у своїй роботі поліклініка хоче зробити ставку на дитячу стоматологію, оскільки на Волині вона розвинена дуже слабо. Лікувати серйозні стоматологічні хвороби у дітей береться небагато волинських дантистів, тим більше під наркозом.

Крім цього, розповів Дворко, планують вони серйозно займатись й дитячою імплантологією, чого теж бракує на Волині.

Депутат від «Свободи» Євген Мельник, який за фахом є стоматологом, переконував колег, що працівникам поліклініки потрібно посприяти, мовляв вони хочуть і можуть займатись добрим ділом.

«Немає у нас дитячої стоматполіклініки в місті. А вона конче потрібна. Єдине – це варто лишити кілька дитячих ставок, щоб дитяча стоматологічна допомога фінансувалась держвою», – висловився він.

Ще один лікар за професією, депутат фракції ВО «Батьківщина» Богдан Дівнич переймався тим, аби нині комунальна поліклініка не перетворилась на комерційну установу, яка надаватиме виключно дорого вартісні послуги дітям. Тому він теж наполягав на державних ставках у поліклініці в разі її приватизації.

«Своє слово тут повинні сказати фахівці. Я надіюсь на нашу комісію з питань охорони здоров’я», – підсумував голова Волинської обласної ради Володимир Войтович.

Нагадаємо, про ліквідацію Волинської обласної стоматологічної поліклініки влада області заговорила ще наприкінці минулого року.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
444 Показати IP 30 Червня 2011 10:59
такі важні і надуті, що страшно зуби лікувати
Не мрець Показати IP 30 Червня 2011 12:41
Ну й харя у Вікторова!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus