USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку люди з вадами слуху можуть викликати таксі смс-кою.ТЕЛЕФОНИ

3 Жовтня 2013 15:54
Відтепер лучанам із вадами слуху стануть доступнішими послуги таксі – завдяки підтримці служби «Хіт таксі» автівки можна викликати за допомогою смс-повідомлення, - повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Про те, як це працюватиме, розповів виконавчий директор служби Віталій Суховецький, - йдеться у повідомленні.

У Луцьку вже кілька місяців поспіль відбувається соціальний проект «Зрозумій мене», під час якого лучани намагаються порозумітись із нечуючими та слабочуючими, вивчаючи мову жестів та допомагаючи одне одному. На зустрічі молодь поділилась однією зі своїх проблем, зокрема їм складно викликати таксі, коли поруч немає родичів чи друзів. Тож вони розповіли, що мріють про те, аби зв’язатись з операторами можна було за допомогою смс-повідомлень.
ЧИТАТИ ЩЕ: НЕПОВНОСПРАВНІ ВОЛИНЯНИ ОТРИМАЛИ 976 ТЕХЗАСОБІВ РЕАБІЛІТАЦІЇ
Організатори «Зрозумій мене» Аліна Кусик та Віталій Поліщук звернулись до служби «Хіт таксі», керівництво якої радо пішло на зустріч.

Виконавчий директор служби Віталій Суховецький зауважив, що його підприємство почало працювати лише 1 вересня, однак вже обдумувало, які соціальні програми чи акції можна зробити. Проблема слабочуючих для нього близька, тож коли до нього звернулись із пропозицією виклику таксі за допомогою смс-повідомлень, він одразу погодився.

«Ми хочемо допомогти людям, яких суспільство кинуло на призволяще», - зауважив він. Тож вже зараз нечуючі можуть користуватись послугами таксі. До речі, наразі зареєструвалось вже 12 чоловік.

Віталій Суховецький пояснив, що насправді скористатись можливістю виклику таксі через смс – просто. Для початку потрібно зареєструватись та отримати код. Для цього можна надіслати на номери «Хіт таксі» смс, у якому будуть такі дані: прізвище, ім’я, по-батькові, адреса, дата народження та кодове слово. У відповідь людині прийде код, яким вона надалі й користуватиметься.

Якщо ж треба викликати таксі, то необхідно вказати цей код, місце куди потрібна машина й контактний номер телефону, на який оператор зможе відіслати смс, коли машина прибуде на місце. Також бажано надсилати повідомлення на той оператор, яким користується й сам замовник.

Диспетчери служби таксі вже знають, що робити. Водії теж повідомлені, а оскільки вони користуються спеціальним програмним забезпеченням, то коли отримуватимуть замовлення, одразу бачитимуть, що їдуть до слабочуюючої людини. Це дасть змогу уникнути неприємних ситуацій, коли люди не можуть порозумітись, навіть при сплаті за перевезення.

«Звичайно, для того, щоб відпрацювати цю систему роботи, потрібен час. Але ми зараз вже думаємо й над тим, щоб зробити знижки для людей цієї категорії», - зауважив Віталій Суховецький. Також він пообіцяв, що «Хіт таксі» й надалі намагатиметься допомагати соціально незахищеним людям.

Тож якщо у вашій родині є нечуючі, зареєструватися для виклику таксі через смс-повідомлення можна за такими номерами:

МТС (066) 425- 60-10

Київстар (068) 304-99-17

Лайф (093) 800-56-02

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus