USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку презентують книгу про Музей волинської ікони

20 Серпня 2013 12:11
Презентація книги Євгенії Ковальчук «Формування фонду сакрального мистецтва у Волинському краєзнавчому музеї» відбудеться 20 серпня о 15:00 у Музеї волинської ікони.

Видання приурочене 20-річчю Музею волинської ікони.

Авторка книги дослідила збірку сакрального мистецтва у фондах Волинського краєзнавчого музею за період 1929–2012 років. А також встановила внесок у формування фонду визначних діячів української культури, зокрема, доктора мистецтвознавства Павла Жолтовського (1904–1986).

Книга ілюстрована, містить зображення пам’яток з музейної збірки: колекцій іконопису, дерев’яного різьблення, металопластики. Має резюме російською, англійською та польською мовами.

Вперше у вітчизняній історіографії у книзі запропонована наукова реконструкція процесу формування фонду сакрального мистецтва у збірці регіонального музею як невід’ємної частини Музейного фонду України.

Книга буде цікавою та корисною для науковців, краєзнавців, студентів, усіх, хто цікавиться мистецькою спадщиною Волині, історією та культурою України.

Довідка. Ковальчук Євгенія Іванівна – кандидат історичних наук, історик культури, музеєзнавець, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, доцент кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Луцьк). Автор наукових публікацій і видань з музеєзнавства, краєзнавства, історії культури й сакрального мистецтва Волині. Вчений-практик. Більше 35 років працює у Волинському краєзнавчому музеї.

Протягом багатьох років брала участь і очолювала науково-збиральницькі експедиції музею з дослідження пам’яток сакрального мистецтва у храмах Волині, займалася розробкою програми охорони і збереження рухомих пам’яток історії та культури. Член Національної спілки краєзнавців України.


ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАХОДИ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ 20-РІЧЧЯ МУЗЕЮ ВОЛИНСЬКОЇ ІКОНИ. ПРОГРАМА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus