USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку триває міжнародний фестиваль джазової музики

30 Серпня 2008 18:18
Вчора, 29 серпня, пройшло відкриття джазового фестивалю «Art Jazz Cooperation», у рамках якого у містах Луцьку та Рівному відбуваються концерти за участю колективів із п’яти країн світу. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Свято джазу триває два дні. 29 серпня свою майстерність представили луцькій публіці джаз-дует «Жан П’єр Фрьоі» (Німеччина) та Олексій Боголюбов (Київ), «Z-bend» Ігоря Закуся (Київ), В’ячеслав Полянський та джаз-дует Ольги Войниченко і Сергія Капелюшка.
Найцікавішим став спільний виступ джаз-тріо Олега Баковського з міста Луцька та почесного гостя фесту і відомого в Україні маестро джазової музики Валерія Колєснікова із Донецька.
Пан Колєсніков розповів, що вельми приємним є початок суттєвого розвитку джазового напрямку в музиці на Волині, звідки він родом. «На Донбасі   джаз свій розвиток розпочав ще в кінці 60-х. І тому там люди сприймають подібні фестивалі спокійно. У цьому ж регіоні все тільки розпочинається. Однак уже є напрацювання, високий рівень яких відзначили закордонні гості», – сказав Валерій Колєсніков.
Він побажав слухачам та музикантам продовження творчого росту й наснаги. Основним, на його думку, є те, що джаз має приносити задоволення й виконуватися професійно, на високому рівні.
Також 29 серпня під час антракту концерту в рамках фестивальних заходів відбулася виставка-продаж робіт Олександра Більчука «Фото з джазу». Виручені на ній кошти підуть на благодійність.     
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus