USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У волинському райцентрі День міста не хочуть відзначати. ВІДЕО

21 Серпня 2013 13:21
Під час засідання чергової сесії Камінь-Каширської міської ради, 20 серпня, Василь Бондар запропонував депутатам підтримати його ініціативу не відзначати День міста, а, натомість, передбачити кілька десятків тисяч для цієї потреби на наступний рік, інформують Вісті Каменя.
Міський голова своє рішення мотивував тим, що грошей для святкувань у бюджеті нема, а брати їх у спонсорів-підприємців незаконно і цим займатися він не буде. Єдине, що могла б забезпечити міська рада, - виділити дві тисячі гривень на салют.
Така заява Василя Бондара викликала негативну реакцію в депутатів.
Зокрема, депутат Оксана Слюсар заявила, що з таким ставленням, мерії Каменя-Каширського у них взагалі немає.
«Заросле бур'яном, засипане піском, без свого дня народження - міста немає. А ви (Бондар- ред.) знаєте, тільки, як юридично грамотно нічого не робити. Хоча, якщо пригадати, як ви відзначали святкування у попередні роки, то, може, краще його і не робити» - сказала депутат.
Депутат Ольга Ващук також висловила своє обурення: «До чого тут гроші? Потрібно, щоб було бажання. Хіба не можна оголосити конкурс на кращу оселю тощо».
Ще різкіше висловився з цього приводу депутат Віталій Нестерук: «Кожна людина відзначає свій день народження. У кожному населеному пункті району є своє свято села. І якщо в Камені-Каширському не можна відзначити свій День, то гріш ціна депутатам, гріш ціна голові і виконавчому комітету».
У повідомленні йдеться, що, зрештою, «притисло до стіни» Василя Бондара питання - на що саме потрібні кошти для святкування? Спочатку мер сказав, що потрібно платити відділу культури. Однак, депутати нагадали йому його ж слова, що в цей день заплановано фестиваль, так що проблема «відпадає». Потім міський голова зазначив, що дитячі виставки - також оплачуються. З цього приводу Ольга Ващук заперечила. Мовляв, ніхто і ніколи не платив дітям за їх творчі роботи.
Конкретизував питання щодо відзначенню Дня міста депутат Віталій Каширець. «Зі свого боку я і депутат Руслан Бобко, оскільки ми задіяні в галузі фізичної культури, ладні допомогти в організації спортивних заходів», - запропнував Каширець.
Після дискусії, все ж таки, вирішили доручити відповідній комісії зайнятися організаційними питаннями, однак, як заявив Василь Бондар «міського голову туди не включайте, бо в бюджеті нема грошей, немає фінансів».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
андрiй76 Показати IP 21 Серпня 2013 17:32
Полішуки"чудять"по повній...
Іван Показати IP 21 Серпня 2013 18:13
То св"ято лише для торгашів спиртним... Краще б сміття прибрали. А салютом тільки нещасних птахів і тварин лякають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus