USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У волинському райцентрі планують встановити пам’ятник Кобзарю

18 Вересня 2013 13:43
Згідно з пропозицією депутата Локачинської районної ради Сергія Лінника у райцентрі наступного року ймовірно постане пам’ятник Кобзарю. За цю пропозицію проголосувала більшість депутатів.
Про це Волинським Новинам повідомив Сергій Лінник.
«Наскільки мені відомо, досі в Локачинському районі немає жодного пам’ятника чи хоча би бюсту українському генію Тарасові Шевченку. Вінки та квіти у святкові дні, зазвичай, покладали до стели загиблим воїнам та пам’ятного знаку скорботній матері. Вважаю, що так не повинно бути, в районі має з’явитися хоча б один пам’ятник або бюст Кобзареві, до якого українці могли би прийти і вклонитися. І це справа нашої честі, щоб у наступному році, з нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, такий пам’ятник у райцентрі Локачі постав», – прокоментував ситуацію Сергій Лінник.
Підтримуючи ініціативу депутата Локачинська районної ради, визначили відповідальних за розробку заходів із встановлення пам’ятника Кобзареві, виготовлення проектно-кошторисної документації. Вирішили, що це питання стане предметом обговорення під час наступного пленарного засідання, а кошти на спорудження пам’ятника Тарасу Шевченкові в Локачах будуть передбачені при формуванні районного бюджету на 2014 рік.
«Переконаний, що спорудження пам’ятника Тарасові Шевченку – державницька справа і в її реалізації ми розраховуємо на підтримку не лише районного, а й обласного бюджетів, допомогу спонсорів та меценатів, пожертви всіх волинян, кому не байдужі українська справа й пам'ять про Кобзаря», – підсумував Сергій Лінник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus