USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українські футболістки розгромили чорногорок

16 Червня 2014 08:16
У відбірному матчі до жіночого чемпіонату світу 2015 року, що пройде у Канаді, українська збірна розгромила опоненток з Чорногорії – 7:0.

Матч відбувся 14 червня на львівському стадіоні «Арена Львів». Нагадаємо, що наразі дівчата тренера Анатолія Куцева посідають у групі третю сходинку з-поміж шести команд. До поєдинку лідер групи, збірна Англії, мала в активі максимальні вісімнадцять очок та зіграні шість матчів. Українки провели же тільки чотири гри та здобули сім балів. «Бронзовий» Уельс у шести іграх назбирав тринадцять очок. На очко менше від наших дівчат «заробили» білоруски та туркені (по п’ять і шість зіграних матчів відповідно). Аутсайдер групи, збірна Чорногорії, програла всі сім зустрічей, забивши-пропустивши 4:33 м’ячі. Чорногорська жіноча збірна є молодою за складом (найстарший гравець 1990 року народження), а населення балканської держави не перевищує сімсот тисяч мешканців.

Нагадаємо, гра 31 жовтня 2013 року у чорногорському місті Нікшич завершилася на нашу користь – 4:1. Єдиний гол в українські ворота провела капітан чорногорок Івана Крівокапіч.

Подивитися на матч жіночих збірних прийшло близько тисячі вболівальників. Перед стартовим свистком пролунали гімни обох держав: «Ще не вмерли України…» та «Ой свієтла майська зоро» («Ой, світла травнева зоря»). Загиблих на Луганщині військових вшанували хвилиною мовчання.

За кілька секунд до початку поєдинку чорногорки обнялися і прокричали: «За територію!». Однак такий «бойовий клич» збірній Зорана Мійовича не допоміг.

Внесла свої корективи у гру і погода. З п’ятнадцятої хвилини розпочав накрапати дрібний дощ, який через кілька хвилин переріс у зливу. Однак під кінець першого тайму небо перестало «плакати».

Чорногорки зуміли утримати свої ворота «сухими» до 33 хвилини. Через хвилину у рамку гостей влетів другий м’яч. У другому таймі воротар «червоних» Івана Мілачич ще п’ять разів витягала із сітки шкіряного. Що розповідати про моменти гостей, коли вони вперше вдарили по нашим воротам аж на 77 хвилині? І то мимо.

Кілька слів про події поза футбольним полем. Час від часу з трибун та фан-сектора збірної лунала звична останнім часом пісня про Путіна, гімн України.

У паралельному поєдинку англійки подужали білорусок – 3:0. До слова, у нинішньому відборі збірна Англії забивши тридцять шість м’ячів, не пропустила жодного! Інша британська збірна, Уельс, подужала Туреччину – 1:0.

Перед львівським матчем капітан Чорногорії Івана Крівокапіч нахвалювала місто Лева, яке припало їй до душі. Після гри червона «сімка» зізналася, що було надзвичайно складно бігати у зливу.

Тренер з фізпідготовки збірної України, волинянка Вікторія Петрович, розповіла, що після розгрому не надто святкували, оскільки це була очікувана перемога. «Можливо будемо святкувати, якщо переможемо 19 червня Англію», – повідомила Вікторія.

Тренер гостей Зоран Мійович сказав таке: «Сподіваюся здобута перемога вашої збірної хоч чимось допоможе Україні у непростій політичній ситуації».

Отож, 19 червня наші дівчата у тому ж Львові спробують взяти реванш за принизливі 0:4 від збірної Англії.

Кваліфікаційний раунд ЧС-2015, Україна – Чорногорія – 7:0

м. Львів, «Арена Львів», 18.00

Арбітр: Сандра Бастос (Португалія)

Стартові склади:

Україна: Зварич (вр, кп),Басанська, Котик, Пекур, Бойченко, Дятел, Яковишин, Романенко, Лишафай, Анапащенко, Василюк

Чорногорія: Мілачич (вр), Раданович, Відич, Міцуновіч, Крівокапіч (кп), Куч, Джукич, Джокович, Боят, Мркич, Стуранович

Голи: Бойченко, Дятел (2), Яковишин, Романенко, Апанащенко, Мркич (автогол)

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus