USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українські та польські митці писали святих Волині.ФОТО

1 Серпня 2013 18:07
Понад 20 творців з Польщі та України взяли участь у ІІІ Міжнародному Пленері Іконопису на Волині «Святі Волині». Він тривав протягом двох тижнів, з 15 по 28 серпня, у Центрі інтеграції у селі Замлиння, про це інформують організатори.

«Цей проект є добрим прикладом багаторічної співпраці позаурядових організацій та інших установ Польщі – Товариства приятелів Новіци, іконописців, Варшавського університету, варшавських художників, Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, Львівської академії мистецтв, представників Католицької і Православної Церкви та активної підтримки облдержадміністрації, що фінансуватиме видання каталогу ікон», - йдеться у повідомленні.

«Метою проведення волинських пленерів і циклу виставок є удосконалення моделі спільної творчої праці митців України і Польщі та розвиток духовного діалогу між художниками, які сповідують як західне, так і східне християнство. В основі проекту лежить необхідність польсько-українського обміну ідеями у сфері сакрального мистецтва та іконопису, а також знайомство з релігійним контекстом візантійського сакрального мистецтва та культурним взаємопроникненням впливів Сходу та Заходу», - зазначають організатори.

До слова, ікони з трьох пленерів були представлені на виставках, що відбулися у майже двадцяти містах по обидва боки польсько-українського кордону, а також у Варшаві та Одесі.

27 липня відкриття виставки «Святі Волині» відвідало багато мешканців Замлиння, представники духовенства Римсько-Католицької, Греко-Католицької та Православної Церков, художники і місцева влада.




Організатори пленеру: Генеральне Консульство Республіки Польща у Луцьку, кафедра україністики Варшавського університету та іконописці з Польщі, Волинська організація Національної спілки художників України, Львівська академія мистецтв та Варшавський округ Спілки польських художників.




Пленер відбувся під патронатом Беати Бживчи – Генерального Консула Республіки Польща в Луцьку, єпископа Станіслава Широкорадюка – апостольського адміністратора Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви та єпископа Йосафата Говери – Луцького екзарха Української Греко-Католицької Церкви.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus