USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українських десантників перейменували і перевдягнули

21 Листопада 2017 10:57
Відсьогодні українські десантники носять назву Десантно-штурмових військ ЗСУ, а блакитні берети змінили на бордові. Окрім того, 21 листопада Україна вперше святкує день Десантно-штурмових військ. Святкування 2 серпня скасовується.

Відповідне рішення оголосив президент Петро Порошенко під час виступу з нагоди Дня десантника і четвертої річниці Революції гідності, інформує Gazeta.

"Моїм рішенням кольором українського десанту стає темно-бордовий - це колір крові десантників, пролитої у боях за Україну. Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 із яких - члени НАТО. Таким чином ми впроваджуємо ще один стандарт Північноатлантичного альянсу, до членства в якому я маю твердий намір привести Україну.

Наказую генерал-лейтенанту Забродському провести церемонію заміни беретів військовослужбовців-десантників", - оголосив президент.

Глава держави першому вручив нового берета командувачу сил АТО, герою України Михайлу Забродському.

"Я також прийняв рішення змінити назву Високомобільних десантних військ, відійти від радянсько-російської абревіатури ВДВ. Бо російські ВДВ від літа 2014 року беруть участь в окупації українського Донбасу. І кримські "зелені чоловічки" - теж вони. Відтак постановляю запровадити нову назву - Десантно-штурмові війська Збройних сил України", - сказав Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АНАТОЛЬ_ Показати IP 21 Листопада 2017 11:00
Колір крові? То жах. Я в шоці! Колір рошенівського шоколаду також гарний!
8оо до АНАТОЛЬ_ Показати IP 21 Листопада 2017 22:09
Ти в шоці чи вже обіс*ався, полу*урку ?
ввв Показати IP 21 Листопада 2017 11:40
Позор в квадраті.По-перше порушуються традиціїї ВДВ - еліти ЗСУ.По-друге, який колір берета будуть мати спец.назовці ВВ ,зараз так званої Національної гвардії.В них був "Краповий берет" колір надзвичайно подібний до бордового,отримати його було в сотню раз складніше чим для десантника "Голубий берет".
234 до ввв Показати IP 21 Листопада 2017 22:11
Правильний крок. Пора від того совка відходити. Ти більше що ми йдем в НАТО, а в більшості десантних підрозділів в НАТО колір берета саме такий. ТАК ЩО ДУЖЕ ВІРНИЙ КРОК!!!
51 омбр(розформ) Показати IP 21 Листопада 2017 18:48
Як це перейменуваня (декомунізація) вплине на підвищення боєготовності та боєздатності ? Враження таке шо наш президент знає тільки один род войск лише десантники. А ще є звичайна піхота ,артилерія , танкові ,ппо , сапери.Мабуть їм теж потрібно дні поміняти ,шлемафони,каски,танкові комбези і т.д.Мені осіню сподобався Мішин маразм -стрільба з понтона прямою наводкою *градом*
оЙ до 51 омбр(розформ) Показати IP 21 Листопада 2017 22:12
Тобі б підлікуватись, чоловіче, бо зовсім погано з тобою ...
До ой від 51 омбр Показати IP 22 Листопада 2017 22:20
Пропоную ще перейменувати в -десантно -штурмові розвідувально -ударні війска.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus