USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні запустили перший лижний поліцейський патруль

23 Січня 2020 19:59
Гірськолижний курорт Красія спільно з Управлінням патрульної поліції в Закарпатській області запускає лижний патруль, який стежитиме за порядком і безпекою, пише Укрінформ.

Поліцейські приступають до роботи із суботи, 25 січня.

«Запуск першого в Україні патруля проходить під егідою проекту Пізнай патрульну поліцію і проекту Вікенд з патрульною поліцією, який працює з 2016 року в різних форматах. Тож протягом вихідних до закінчення зимового сезону п’ятеро-семеро поліцейських спостерігатимуть за ситуацією безпосередньо на горі», – розповів представник гірськолижного комплексу Ернест Завадський.

За його словами, це соціальний проект, поліцейські беруть у ньому участь на громадських засадах. Курорт надаватиме необхідне спорядження поліцейським, вони також матимуть спеціальний значок лижного патруля. Лижники також зможуть комунікувати з патрульними, дізнаватися більше про роботу поліції. Майже всі патрульні впевнено стоять на лижах, кажуть організатори. Участь у проектах братимуть за власним бажанням.

Співорганізатор проекту, президент Регіональної туристичної організації Закарпаття Федір Шандор зазначив, що на європейських і світових курортах – жорстке ставлення до хуліганів і порушників спокою, які руйнують відпочинок іншим і завдають матеріальної шкоди.

«В українському законодавстві нічого не змінилося, немає позиції щодо «снігового патруля», скільки б звернень ми не писали в управління юстиції та запитів через депутатів», – підкреслив Шандор.

Він додав, що патруль працюватиме на громадських засадах, але потрібно закріпити таку форму забезпечення громадського порядку законодавчо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 23 Січня 2020 21:21
На черзі - патруль на ковзанах, санках і собачих упряжках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus