USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні подумують заборонити білоруську «молочку»

7 Жовтня 2013 17:50
У Кабінеті міністрів України пропонують обмежити імпорт молочних продуктів з Білорусі, - інформує Сегодня.
Так, згідно з інформацією Forbes, на адресу Мінекономіки надійшов лист, підписаний першим заступником міністра аграрної політики Юрієм Бісюком, в якому йдеться: «З метою захисту національного товаровиробника... було внесено пропозицію Мінекономрозвитку України розглянути питання про можливість застосування ліцензування на імпорт деяких товарів групи 04 (молоко і молочні продукти) на поточний рік».
Так, Мінагропрод відреагував на скарги Держцінінспекції і Союзу молочних підприємств, які просили вжити заходи щодо обмеженню імпорту білоруської «молочки».
Офіційно за вісім місяців 2013-ого в Україну з Білорусії ввезли 12,5 тисяч тонн молокопродуктів на суму 27 мільйонів доларів.
«Згідно з нашими оцінками, обсяг нелегального імпорту з Білорусі - в два-три рази збільшився», - сказавє президент Асоціації виробників молока Андрій Дикун.
З його слів, на «сірі» постачання «молочки» з сусідньої країни вказує дисбаланс між наявною кількістю цих продуктів в роздрібі і декларованими обсягами імпорту.
Українські виробники скаржаться не лише на масові нелегальні постачання з Білорусі, але й на рекламу, що пригнічує їх, з боку білоруських постачальників.
«Вони постійно посилаються на радянські гости, даючи зрозуміти, що українська продукція їм не відповідає», - зазначає Дикун.
Проте механізми захисту, прописані в законі «Про захист національного товаровиробника від імпорту», що субсидується, загрожують затягнути цю процедуру на довгий час - близько двох років, відзначив експерт.
Ще один варіант захисту - квотування

«З такою пропозицією ми звернулися до президента і в економічні відомства уряду», - розповідає Дикун. На його думку, обсяг квоти на імпорт білоруської «молочки» має бути встановлений на «мінімально можливому» рівні.
Гендиректор «Міноблм’ясомолпрома» (Білорусь) Сергій Криштапович про плани української сторони ввести обмеження на імпорт білоруських молокопродуктів дізнався від журналістів і коментувати ситуацію відмовився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Pavel Показати IP 7 Жовтня 2013 22:01
Налагодіть нормальне виробництво молочної продукції, ще молокія більш менш все решто просто лайно особливо комо.
Олена Показати IP 7 Жовтня 2013 22:30
Дійсно,українська молочна продукція гавно, куча хімії і пальмової олії, від якої язик до піднебіння ліпне...
Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2013 01:32
"«Вони постійно посилаються на радянські гости, даючи зрозуміти, що українська продукція їм не відповідає»" - а що, хтось може доказати зворотнє? В українській молочній продукції при аналізах наявності молока не виявлено. Будь-що туди мішають, тільки не молоко. Даними законами держава хоче просто знищити свій народ.
Оля Показати IP 8 Жовтня 2013 10:25
А я взагалі не купую в магазину нічого.Це трутка, молоком там і не пахне.Куаую на базарі в бабок.Маю одну привозить ще гіряче молочко, сир, сметану.І дешевше ніж це непотрібне ,штучне.Не купуйте.Скільки молочної продукції, оком не кинеш.А молока немає майже, Колгоспи давно загнулися, де вони його беруть? А ніде. Хімія.Дуже гарне і якісне молоко Угринівське.Там є свій молокозавод і своя велика ферма. Зі свого молока заруз готують вироби.Але його чомусь нема в магазинах- це Горохівський район.Я купувала дуже смачне молоко і сметана і інше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus