USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Віддали життя за Україну»: у Луцьку вшанували Героїв АТО

29 Жовтня 2017 16:45
У рамках вечора пам’яті «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх» в обласному центрі Волині вшанували Героїв АТО, які загинули на сході України.

Захід відбувся у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка 29 жовтня.

Зауважимо, що заходи з вшанування пам’яті загиблих в АТО організувала громадська організація «Члени родин загиблих в АТО «Надія» за підтримки облдержадміністрації та Луцької міської ради.

Безпосередньо перед самим вечором пам’яті у Свято-Троїцькому кафедральному соборі священнослужителі на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом відслужили панахиду за загиблими в АТО волинянами.
Дійство розпочалося зі згадки Героїв-волинян, які віддали своє життя, захищаючи Україну на сході нашої держави. Присутні, стоячи слухали імена загиблих атовців, дехто взагалі не зміг стримувати сліз.
Серед артистів, які виступали на вечорі пам’яті, були учні луцьких навчальних закладів, атовці, а також музичні гурти. Особливими гостями вечора стали гурт «Капелани» громадської організації «Військові капелани Волині», камерний оркестр «Кантабіле» та народний артист України Василь Чепелюк. Артисти виконували композиції, які проникли у серце кожного учасника дійства.
Голова ГО «Родини загиблих учасників АТО «Надія» Любов Карабан,не стримуючи сліз, розповіла, що в зоні АТО загинули 197 волинян, серед яких наймолодшому було лише 18 років.
«Сьогодні, стоячи на цій сцені, я хочу подякувати Богу, що ми сьогодні змогли зібратися тут, аби вшанувати пам’ять волинян, які віддали Україні найдорожче – своє життя. На сході наші воїни захищають нас, але багато людей не знає, якою ціною це дається. За три роки війни Україна втратила 3645 воїнів, тобто три життя віддані кожного дня. 197 волинян загинули за Україну, наймолодшому волинянину було вісімнадцять років. Середній вік загиблих 33 роки – це хлопці, які не зустріли своєї людини, це хлопці, які не народили дітей. Не будьте байдужими, бо ті молоді хлопці показали свою любов до України», - зазначила Любов Карабан.

Голова ГО «Військові капелани Волині» протоієрей Михайло Бучак вручив Любові Карабан медаль «За жертовність і любов до України» від патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.
Після завершення вечора учасники заходів поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні. Загинули за єдність України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2017 17:57
А могло цього всього не бути, жили би і раділи. Добилися, дякуемо новій владі!!!
волинянин Показати IP 29 Жовтня 2017 19:31
Чергове відмивання грошей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus