USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Вілкул приїхав на Волинь подивитися дамбу. ОНОВЛЕНО. ФОТО

29 Березня 2013 13:07
Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул разом із головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком оглянув гідротехнічні споруди, збудовані за кошти держбюджету, серед яких і захисна дамба з насосною станцією в селищі Любешів. Із робочою поїздкою Олександр Вілкул відвідав Волинську область 29 березня.

Посадовці обстежити території можливих підтоплень у любешівському і ратнівському районах, заплави басейн Прип’яті, водозабірну споруду Верхньо-Прип’ятського гідровузла Білоозерської водо живильної системи Дніпро-Бузького каналу, очищеного русла річки Прип’ять.

Потому у селищі Ратне у Волинській області під головуванням віце-прем’єр-міністра відбулось виїзне засідання Міжвідомчого оперативного штабу з питань координації дій центральних та місцевих органів влади щодо попередження підтоплень у 2013 році.

Під час наради перший заступник Волинської ОДА Олександр Башкаленко окреслив там виконання комплексу заходів щодо захисту населення і територій від підтоплень стан сталого функціонування об'єктів життєзабезпечення у Волинській області.

За словами Олександра Вілкула, з 1 по 5 квітня очікується різке потепління. Так, він зазначив, що температура повітря сягатиме 13 градусів із позначкою «плюс», і відбудеться інтенсивне танення снігу.
Тож, аби попередити ситуацію, яка може статися внаслідок сходження криги, уже зараз центральний і регіональні штаби областей України працюють у цілодобовому режим.

«Щогодини ми отримуємо інформацію, моніторинг щодо рівня води в річках і щодо рівня ґрунтових вод. Ми зробили карту ризиків як традиційних зон підтоплення, наприклад, басейнів річок Дніпро, Дністер, Прип’ять, Дунай, так і територій нетрадиційних, в яких будуть проблеми», - зазначив він.

Своєю чергою, Борис Клімчук зауважив, що на Волині теж працюють на попередження підтоплень і продумують варіанти боротьби із наслідками танення снігу. Так, він зазначив, що в області уже виконали 65% робіт, які планували ще у 2010 році. Утім, додав, що місцева влада не недооцінює ситуацію, яка може статися через підтоплення, і передбачає ймовірність перебоїв із постачанням харчових продуктів у райони, які потенційно можуть постраждати.

«У населені пункти вже завезені додаткові запаси крупи, солі, цукру, питної води бутильованої. Я не знаю, чи поліщуки куплять цю воду, чи не куплять, але вона в магазинчиках буде стояти. На всякий випадок», - зазначив він.

Окрім того, губернатор Волині додав, що в області попіклуватися і про дитячі шкільні їдальні. Мовляв, їх теж забезпечили запасами продуктів і питною водою. «Це по чотирьох районах, по окремих населених пунктах, де можливо виникнуть проблеми. А якщо не ябед проблем, то їх не буде. Але береженого Бог береже. Щоб потім не бігати і водо плавальну техніку не застосовувати, ми ці речі передбачили», - резюмував він.



























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Любешівець Показати IP 30 Березня 2013 11:17
Захід непоганий провели, всі служби були присутні. Побачимо, що буде далі...
Ратнівець. Показати IP 31 Березня 2013 20:54
Любешівець пише "Захід непоганий провели, всі служби були присутні". В Ратне тоже всі служби присутні і найбільше ДАЇ, яке як і годиться створило чергову надзвичайн ситуацію, перекривши дороги і під'їзди на пару годин.
лучанин Показати IP 1 Квітня 2013 10:19
маю до новини пряме відношення (і пишу точно): ЧЕРГОВА ПОКАЗУХА З ВІДМИВАННЯМ ГРОШЕЙ
спостерігач Показати IP 3 Квітня 2013 11:32
Сто пудов відмивання і ще 20 лямів просити хочуть, видать хорошо пішла схемка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus