USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянам пропонують тимчасові заробітки

7 Вересня 2015 16:47
Ковельський міськрайонний центр зайнятості запрошує на громадські та інші роботи тимчасового характеру.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Зі слів представників центру зайнятості, тимчасові роботи – це форма тимчасової зайнятості і має очевидну користь як для самого безробітного – дає можливість покращити власне матеріальне становище, а також пришвидшити процес працевлаштування, так і для роботодавців. У виграші залишаються й відповідні територіальні громади.

Особи, задіяні у громадських роботах, насамперед, беруть участь у вирішенні проблем соціального характеру – ремонтують об’єкти соціально-культурного призначення, наводять лад у населених пунктах та поза ними.

У січні – серпні 2015 року Ковельський міськрайонний центр зайнятості залучив до громадських та інших робіт тимчасового характеру 595 зареєстрованих безробітних осіб, що на 302 особи більше ніж за аналогічний період минулого року.

Громадські роботи проводилися щодо забезпечення благоустрою та озеленення територій населених пунктів, ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери. Проводились роботи з упорядження місць поховання загиблих захисників Вітчизни, очищення меліоративних каналів, заготівля дров для сімей мобілізованих учасників АТО.

У січні – серпні 2015 року поточного року на паритетних засадах фінансування укладено 31 договір на організацію громадських робіт, до яких залучили 59 безробітних.

Як повідомляють у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості, прикладом співпраці з органами місцевої влади з благоустрою населених пунктів є і відповідні роботи по Голобській селищній та Поповичівській сільській радах. Там на громадських роботах працювало по 16 осіб. Безробітні прочищали від порослі лісосмуги, викошували траву впродовж траси, утримували в належному стані місцеві об’єкти соціальної сфери, проводили відновлення бібліотечного фонду в бібліотеках, впорядкування документації в архівах, а також надавали допомогу по заготівлі дров сім’ям призваних, поранених та загиблих військовослужбовців у зоні АТО.

Так, з початку року за направленням Ковельського МРЦЗ до участі в роботах тимчасового характеру вдалося залучити 536 безробітних. Загалом 83 роботодавці Ковельщини скористалися цією послугою служби зайнятості.

Зокрема, санаторій матері і дитини «Турія». З початку року за направленням центру зайнятості для участі в роботах тимчасового характеру роботодавець працевлаштував 114 осіб. За час перебування на тимчасових роботах працівники ознайомилися з діяльністю підприємства, набули професійних навичок, мали змогу зарекомендувати себе, і тепер 2 безробітних працевлаштовано на постійне місце роботи.

Водночас серед підприємств, які найактивніше працюють в напрямку організації робіт тимчасового характеру були: ТОВ «Укрдорс» - працевлаштовані -72 особи, ПАТ "Ковельське ШБУ-63" – 32 особи, ДП "Ковельський лісгосп" -11 осіб, ПП "Приватбуд" – 15 осіб, ТОВ "Марія" – 10 осіб, МПП "Фірма Аліса" – 14 осіб, ТОВ «Кодет» - 9 осіб; МПП «Інвестбуд» - 6 осіб, с/г товариства: СТОВ «Зоря» -18; «Вежа» - 34 та інші.

Протягом 2015 року на постійне місце роботи після участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру працевлаштовані 78 безробітних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus