USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни молилися за Україну на Святій Землі

6 Жовтня 2014 08:33
Монастир Євангеліста Марка, храм Йоана Предтечі, усипальниця єрусалимських патріархів. Ці та інші священні для християн місця Ізраїлю вперше відвідали прочани під час чергового богомілля на Святу Землю, організованого паломницьким центром «Україна» (керівник Лариса Савчук). Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Прощу 22–29 вересня очолював митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Головною її особливістю стали посилені молитви за мир і кращу долю для Вітчизни. Тож у місцях, де це було можливо, відправлялись молебні за спокій у нашій країні, за здоров’я українських воїнів, у місцях поминання померлих – заупокійні літії за тих, хто віддав своє життя за Батьківщину.

Монастир Євангеліста Марка зведено, за переданням, там, де стояв дім Марії, його матері. Ймовірно, тут переховувався апостол Петро після втечі з темниці. А найголовніше – храм вважається одним із гаданих місць Тайної Вечері. Особливістю святині є те, що Богослужіння тут відправляють арамейською мовою, якою проповідував Ісус Христос.

У храмі Йоана Предтечі знаходиться ікона з частинкою мощей Хрестителя. А в церкві Сорока севастійських мучеників під дзвіницею базиліки Гробу Господнього міститься усипальниця єрусалимських Патріархів XIX століття. Поруч – храм Якова, брата Господнього, із чудотворною іконою Богоматері.

Ель-Мухрака на горі Кармель поблизу міста Хайфи – місце, де Господь прийняв жертву пророка Іллі небесним вогнем і пророк переміг цим у суперечці з язичницькими жерцями.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus