USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни виступають на перших Європейських іграх

12 Червня 2015 14:30
Українці долучилися до одних з найбільших спортивних змагань у світі - Європіади. Ці змагання відбуваються вперше й стануть одними з найбільших у Європі.

З нагоди відкриття І Європейських ігор у місті Баку в усіх обласних центрах України провели церемонію «Свято олімпійського прапора» (підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України).

Україну на І Європейських Іграх представляють 243 спортсмени. Вони виступатимуть в 19 з 20 видів спорту.

Провели святкове дійство і в Луцьку.

«Спорт – це посол миру. В давнину, коли відбувалися Олімпійські ігри, то всі війни припинялися. А ту країну, яка порушувала олімпійський спокій, усі гуртом карали. Ми розпочинаємо Європейські ігри, тут ми наслідуємо Америку й Азію. Ці змагання – другі за престижністю після Олімпійських Ігор. Ми дуже раді, що шестеро представників з Волині будуть у тих змаганнях брати участь», - розповідає голова Волинського відділення НОК України Роман Карпюк.
ТЧесть підняти прапори в обласному центрі Волині випала трьом олімпійським спортсменам: Олені Цьось, Надії Миронюк, Миколі Гордійчуку.

Як розповіла у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини Надія Миронюк, що нові змагання – це доріжка для спортсменів здобути ім’я та реалізувати себе.

«Не кожен може стати олімпійським чемпіоном, а тут є можливість позмагатися серед кращих в регіоні. Окрім того, змагання дають шанс спортсмену заявити про себе, напрацювати ім’я. Якось раніше було не справедливо, що подібні змагання є в Америці, Азії, а в нас немає. На жаль, цього разу у змаганнях представлено мало видів спорту. Втім, це такий собі пробний варіант, якщо відбудеться усе гаразд, то наступного разу буде більше видів спорту», - говорить Миронюк.
Зауважимо, що Європейські ігри або Європіада - багатовидові спортивні змагання, які започаткували в 2015 році. Європіада має стати аналогом Паназіатських чи Панамериканських ігор. За їхнє заснування проголосували 8 грудня 2012 року 38 олімпійських комітетів різних держав світу. Ці ігри будуть проводитися з періодичністю раз у чотири роки, за рік до проведення літніх Олімпійських ігор. До програми увійшли 15 олімпійських і 2 неолімпійських дисципліни.

Впродовж змагань розігруватимуться 253 комплекти нагород у 31 спортивній дисципліні, з яких 25 олімпійські. А саме: бадмінтон, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, велоспорт ВМХ, маунтенбайк, шосе, водне поло, плавання, стрибки у воду, синхронне плавання, волейбол, волейбол пляжний, веслування на байдарках і каное, спортивна гімнастика, художня гімнастика, дзюдо, легка атлетика, теніс настільний, стрільба кульова, стрільба стендова, стрільба з лука, триатлон, тхеквондо, фехтування.

Шість неолімпійських дисциплін: баскетбол 3x3, боротьба самбо, карате WKF, пляжний футбол, спортивна аеробіка, спортивна акробатика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus