USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Волинська школярка ‒ серед кращих в Україні

26 Квітня 2016 08:16
Ковельчанка здобула перемогу на ІХ Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів у номінації «Краще аналітично-соціологічне дослідження».

Нещодавно закінчився ІХ Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, метою якого є залучення учнівської молоді до наукових досліджень української історії та культури, внеску українців у світову цивілізацію.

Цьогоріч у конкурсі з українознавства взяли участь 296 учнів із 24 областей України та зарубіжжя. У результаті рецензування учнівських науково-дослідних робіт переможцями І туру стали 85 учнів, серед яких найбільшу групу – 13 юних науковців-дослідників склали волиняни. Усіх їх було запрошено до участі у II (фінальному) етапі ІХ Міжнародного конкурсу, який 24-26 березня 2016 року пройшов у Києві, ‒ пишуть Вісті Ковельщини.

Урочисте відкриття конкурсу відбулось у Київському міському будинку вчителя. У цей же день юні дослідники писали контрольну роботу та проходили додаткове випробування: тестування з українознавства. Наступного дня відбувся захист науково-дослідницьких робіт.

Урочисто відбулося й нагородження переможців та призерів конкурсу. Приємно, що серед переможців найбільше відзначено представників нашої Волинської області – 6 робіт (для порівняння Одеська область – 3 роботи; Київська область – 2; Сумська область – 2; Херсонська область – 2; Чернівецька область – 2; Донецька область – 1; Івано-Франківська область – 1; Запорізька область – 1; Житомирська область – 1; Харківська область – 1; Чернігівська область – 1 робота).

Ще п'ятеро учнів стали переможцями у номінаціях за кращу науково-дослідну роботу та були нагороджені дипломами. Серед них і учениця Ковельського «НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня № 13–колегіум» Анна Миронюк, яка стала переможцем у номінації «Краще аналітично-соціологічне дослідження». І це не єдина перемога юної ковельчанки: вона посіла І місце серед учнів 11 класу у тестуванні з українознавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus