USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинське подружжя врятувало лелеченят

16 Липня 2018 09:42
У селі Грудки Камінь-Каширського району небайдужі селяни врятували від загибелі малих лелек, гніздо яких після обриву внаслідок закорочення проводів упало на землю.

Про це пише газета Полісся.

Як розповідають місцеві мешканці, двоє беззахисних пташенят лежали поблизу свого зруйнованого дому, ще один, добряче наляканий, стояв за десяток метрів. Дорослих лелек на місці не виявилося.

Одні з них припускали, що винними у всьому є електрики, котрі цього дня ремонтували тут лінію. Інші переконували, що гніздо завалилося саме, адже ще раніше добряче нахилилось на бік.

Ситуацію ж прокоментуала свідок події Лідія Демчик:

"Ніхто не винен. Гніздо саме впало. Я живу по сусідству. Сиділи ми у цей час біля дому з дітьми. Коли чуємо – тріщить, наче пожежа. Донька із зятем побігли на шум, аби глянули, що ж таке. Дивляться, провід висить, а внизу гніздо… Відбулося все десь між 12 і 13 годиною дня. Потому приїхали електрики, стали ремонтувати".

Згодом лікар прибув рятувати лелеченят. Він оглянув пораненого птаха, вколов йому ліки, обробив і перев’язав травмоване під час падіння крило. Згодом прихистили лелек у власному господарстві подружжя Петра і Надії Костючиків.

Прокоментувати ситуацію попросили головного інженера Камінь-Каширської філії ПрАТ “Волиньобленерго” Богдана Козака:

"До кол-центру надійшов дзвінок про те, що впало лелече гніздо, відбувся обрив лінії електромереж. Ми направили чергову бригаду, оперативно усунули пошкодження на місці, повідомили ветеринарну службу про трагічний випадок. Щоб убезпечити лінії, ставимо металоконструкції під гнізда, але ми виконуємо такі роботи лише весною, восени та протягом зими, коли птахи не гніздуються. Коли ж бачимо, що гніздо може будь-якої миті завалитися, то перед початком періоду гніздування скидаємо старі кубла, потому ставимо металоконструкції. А вже на них облаштовуємо нове гніздечко".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 16 Липня 2018 11:38
Дякуємо вам, добрі люди !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus