USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинських військових розстріляли зі спини навчені терористи

29 Травня 2014 12:43
П’ятеро волинян, які отримали поранення під Волновахою, перевезли з дніпропетровських медичних установ до Луцька. Наразі вони перебувають на лікуванні у Луцькому військовому госпіталі.

Так, відвідати поранених сьогодні, 28 травня, прийшов голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт.

Зі слів начальник військового госпіталю та провідного хірурга Олександра Хоменка, усі травми волиняни отримали саме під час обстрілу на блок-посту під Волновахою.

«Стан їх відповідає ступеню важкості поранень. На сьогодні їх вогнепальні рани на стадії нагноєння. Без нагноєння вогнепальна рана загоїтись не може. Вчора я їм особисто робив перев’язки. До перев’язки рани попередньо обробляють. Стан пацієнтів задовільний, однак більше турбують проблеми психологічні. Зокрема, в окремих постраждалих тарплялись психо-емоційні зриви», - підкреслив медик.
Однак, з його слів, з сьогоднішнього дня з пораненими працює психолог. Каже, що усім необхідним для лікування хлопці забезпечені.

«Добре, що є благодійники, які готують їх і фруктами, й печивом, й соками. Медикаментами забезпечені також. Думаю, що двоє із них уже через тиждень підуть додому. А от у трьох інших рани трохи глибші, зокрема, в одного бійця кулю діставали з передпліччя, тому внаслідок поранення пошкодився ліктьовий нерв (неврит). Але, думаю, через місяць і він завершить лікування та поїде додому», - зазначив лікар.
Варто зазначити, що наразі хворі перебувають на лікуванні в хірургічному відділенні Луцького військового шпиталю.

Поранений 25-річний волинянин Дмитро Волох, очевидець тих страшних подій. Хлопець - уродженець селища міського типу Жовтневе, що в Нововолинському районі. Розповідає, що отримав поранення внаслідок вибуху. Каже, що ніхто не очікував такого «ножа в спину», тобто атаки ззаду. Коли усе трапилось, відчував страх. Хлопець каже, що «не має найменшого поняття», хто стріляв у нього та його бойових побратимів.
«Стрілянина під Волновахою розпочалась о 4:30. Саме о 2:30 ми змінили наряд. Приїхали на машинах. Атаку терористи розпочали відразу, знаючи, де хто перебуває. Серед транспорту був один джип та автівка інкасаторів.

До слова, «повоювати» волинянин встиг лише три дні, після чого отримав важке поранення.

А от чутки про те, що військовим не вистачало їжі, поранений лучанин В’ячеслав Сіренко називає нічим іншим, як міфом.

«Їжі вистачало «з головою». А от проблеми з питною водою були усюди. Не те, щоб не було що пити, ні. Однак ту воду можна було вживати, доки вона була холодною. Опісля вона вже була не пригодна до вживання», - каже мобілізований волинянин.
Стверджує, що й з місцевим мешканцями було повне порозуміння. На так званому блокпості було все: й техніка, й намети, на встигли лише обгородити усе колючим дротом. Однак, військовий запевняє, що стріляли у спину нашим бійцям зовсім не місцеві, ба, навіть не українці, а спеціально підготовані для терористичної операції люди.

Варто зазначити, що наразі на лікуванні у столиці перебуває волинянин Василь Кропива, якого уже чекають на лікування австрійські медики. Однак, українські лікарі не поспішають давати хлопцеві виписку із лікарні, без якої неможливе транспортування хворого за кордон. Василя важко поранили – осколки повністю знищили одне око, а ось за інше медики будуть боротися. Хлопець потребує й пластичної операції, адже осколки дуже понівечили його обличчя.

До слова, із 55 людей, які перебували на злощасному блок-посту, не постраждало лише 9 осіб.

Військові в один голос стверджують, що на полі бою працювали професійні снайпери, які добивали поранених.

«Ймовірно, сепаратистам було дуже вигідно, аби українці думали, що військових розстріляли місцеві мешканці. Утім, це були справжні професіонали, й така провокаційна дія була запланована. Це було для того, щоб показати, що місцеве населення не сприймає українців, які діють у складі військ АТО. Йде інформаційна війна та перекручування фактів », - резюмував Григорій Пустовіт.



Підготувала Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 29 Травня 2014 12:57
интересно, именно какого банка была инкасаторская машина???
Рома до Анонім Показати IP 29 Травня 2014 13:10
Сбербанк росии . І кулеметне гніздо поставлене там штатно.
Анонім до Анонім Показати IP 29 Травня 2014 13:17
Приватбанку
свг Показати IP 29 Травня 2014 13:03
немає на Волині Нововолинського району. вчіть уроки грамотії.
вася Показати IP 29 Травня 2014 13:07
Краще не бла.бла,.а поможіть госпиталю грошима . Миколайович і так робить все щоб хворі ішли на поправку ..Но фінансування нажаль ох як припаршиве...
11 для загального ро до вася Показати IP 29 Травня 2014 15:20
хай миколайович поділиться власними коштами.... ті що бере за групу..буде все пучком
Рома Показати IP 29 Травня 2014 13:09
Сбербанк роиси
111 Показати IP 29 Травня 2014 13:14
Машини були від приватбанку
Анонім Показати IP 29 Травня 2014 13:26
коментар було видалено
Анонім Показати IP 29 Травня 2014 13:28
коментар було видалено
рекомендація Показати IP 29 Травня 2014 13:54
Пустовіту - по шияці і гнати геть.
ототак Показати IP 29 Травня 2014 14:06
А чим Пустовіт особисто допоміг пораненим, сім'ям загиблих... все бла-бла-тополя... З порожніми руками прийшов до хлопців і в медичну установу!!! Ганьба!!!
Анонім Показати IP 29 Травня 2014 14:37
Це був підрозділ Бєса, Стрєлков підтвердив.
Галя до Анонім Показати IP 28 Липня 2014 21:51
А з ветольота хто добивав? У сепаратистiв не було вертольотiв...
Olha Показати IP 29 Травня 2014 22:47
А хто в спину стріляє і палить людей ?ПС,Самооборона.Хто платить?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus