USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинським малюкам подарували новий дитмайданчик

27 Грудня 2016 23:01
Нещодавно в селі Самоволя Іваничівського району усією громадою святкували відкриття сучасного дитячого майданчика. На урочистій лінійці були вихованці дитсадка й початкової школи, вихователі, вчителі, батьки, представники влади. Усі вони дякували Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за реалізацію проекту «Майданчик для малечі».

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Фонду.

Самоволя – невеличке село в Іваничівському районі, де проживають до півтисячі людей. Зауважимо, що назва населеного пункту цілком відповідає характеру його жителів. Цілеспрямовані й ініціативні люди не чекають милості від держави, а самі дбають про добробут села. Активно беруть участь у різноманітних проектах, що передбачають співфінансування громади. Бо переконалися: односельчани бережливіше ставляться до майна, у яке вкладено їхні гроші.

«Ми писали два проекти. Один подали у Фонд нардепа нашого округу, але отримали відмову. Другий завезли в Іваничівське представництво Фонду Ігоря Палиці. Там нас обнадіяли: мовляв, якщо громада докладе відповідну суму, майданчик буде», – каже голова ініціативної групи батьків Галина Лойко.



Зі слів директора місцевого НВК «ДНЗ-ЗОШ I ступеня» Людмили Косик, ще кілька років тому перед вікнами освітнього закладу росли бур’яни. На батьківських зборах вирішили, що на території треба зробити газон і змайстру­вати власноруч кілька конструкцій зі старих шин. Однак із часом активна громада вирішила, що їхні дітки заслуговують на те, щоб бавитися на сучасному яскравому майданчику.

Керівник Іваничівського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Петро Кислий відзначає неабияку активність і згуртованість сільської громади:

«Жителі Самоволі чітко розуміли, чого хочуть, а тому працювати з ними було легко. Швидко підготували пакет документів. Самі дзвонили до постачальника і навіть підганяли».

Загальна вартість проекту – 39 тисяч гривень. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» профінансував 30 тисяч гривень, а решта, 9 тисяч – внесок громади. Коштами долучилася і Павлівська сільська рада, до якої входить Самоволя.

«Прикро, що держава не повертається обличчям до таких невеличких сіл, як Самоволя. Причина на поверхні – політики вважають, що тут мало електорату. Тільки Фонд Ігоря Палиці відгукнувся на ініціативу громади, не дивлячись, що тут небагато жителів. Водночас, у селі є прекрасний навчально-виховний комплекс – садок і школа. Для діток такі майданчики потрібні. Адже рух – це життя. Тому представники нашої фракції «УКРОП» у районній раді неодноразово виїжджали і сприяли громаді, підказували, як писати такі проекти», – зазначив депутат Іваничівської районної ради від фракції «УКРОП» Сергій Недбайло.

Відтепер 17 вихованців дитсадочка та 14 учнів початкової школи не лише на перервах та після уроків бавляться на майданчику, а й приходять сюди у вихідні. Третьокласниці Марті Кузнець дуже подобається машинка і гірка. Чотирирічний Павло Мазурок любить гратися у хатці. Миколка Костюченко залюбки катається на каруселях, а Улянка Сорока вподобала гойдалку.

«Ви бачите, які дітки задоволені. Ми не можемо втримати їх у приміщенні. І це добре, бо рухливі ігри розвивають спритність. У вихідні малюки будуть приходити сюди з мамами чи бабусями гуляти, закритим майданчик не буде. Бо тут вкладена гривня кожного жителя села.

Сім років садочок був закритим. У 2004 році його відкрили, зусиллями громади навели порядок. А коли в Іваничах з’явилося представництво Фонду, ми зрозуміли, що є кому нам допомогти, є до кого звернутися. 40 тисяч гривень для нашого маленького села – нереальна сума. А спільними зусиллями ми отримали результат», – каже Людмила Косик.

У родині Олени Сороки двоє діток ходять у садочок. Тому дорослі активно підтримали ініціативу громади й долучилися коштами. Молода мама Олеся Дерибага наголошує: майданчик потрібен насамперед громаді. У селі багато молоді, отже, кількість малюків із кожним роком буде збільшуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus