USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським військовим Міноборони закупило 1597 бронежилетів

8 Липня 2014 10:27
Особовий склад військової частини А 2331, яка дислокується у Володимирі-Волинському, забезпечений 1597-ма бронежилетами. З них 706 закупили за кошти спонсорської допомоги, а 891 – профільним відомством. Про це йдеться у листі-відповіді Міністерства оборони України на адресу голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Нагадаємо, 20 червня голова облдержадміністрації направив у Міністерство оборони листа з вимогою невідкладно забезпечити захисними засобами та необхідною амуніцією волинських військовослужбовців.

Відтак, як йдеться у листі-відповіді, першочергово бронежилетами забезпечуються військові, які виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції. Також усі вони мають військове сезонне обмундирування, рушники, спорядження та сталеві шоломи.

У Міноборони також повідомили: щоденно для потреб Збройних Сил України надходить близько 250 бронежилетів, які негайно спрямовуються у райони виконання завдань. Нині проводиться процедура закупівлі ще 11,3 тисячі натільних засобів захисту військових. Також сплановано негайну закупівлю 10 тисяч кулезахисних шоломів.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало: обласна рада ще в травні виділила 1,7 мільйона гривень для 51-ї механізованої бригади, де більшість військових - з Волині. Втім, громадські активісти забили на сполох, мовляв, наші солдати з цих грошей не отримали ні копійки, є проблема з амуніцією. Через бюрократичну систему гроші "зависли" в казначействі й жодної копійки для потреб волинських солдатів досі не використали.

Як йдеться в листі Міноборони, із 1,7 мільйона гривень, які виділила Волинська обласна рада у рамках реалізації Програми матеріально-технічного забезпечення військової частини А2331, майже 250 тисяч гривень використано на закупівлю натільної білизни та шкарпеток.

Ще 136 тисяч 635 гривень після погодження з Волинською облрадою планується використати на закупівлю елементів живлення, лужних батарей та зарядних пристроїв до них, для забезпечення оптичних та електронно-оптичних приладів до стрілецької зброї, нічних біноклів, розвідувально-сигнальної апаратури.

На залишок коштів в сумі 1 313 400 гривень з метою закупівлі бронежилетів для забезпечення особового складу військової частини відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель» необхідно проводити конкурсні торги, термін проведення яких буде складати близько 2,5 місяці, - повідомляє Міністерство оборони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Праий Показати IP 8 Липня 2014 21:03
Громадські активісти скоро допоможуть зависнути керівнику казначейства на гілляці.Впевнений,що з його родини військову службу не проходять !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus