USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Цензура» ЗМІ на Волині: за і проти

26 Вересня 2014 12:19
Моніторингово-аналітичний центр під керівництвом голови Волинської облдержадміністрації, до якого увійдуть редактори та власники ЗМІ, представники УМВС, прокуратури, СБУ тощо може стати новим важелем цензури, як це було за режиму Януковича.

Про це у депутатському запиті повідомила Валентина Блінова під час чергової 30-ї сесії Волинської облради.

Зі слів посадовця, її насторожило повідомлення у ЗМІ про те, що з ініціативи Володимира Гунчика створюють моніторингово-аналітичний центр, до якого увійдуть редактори та власники ЗМІ, представники УМВС, прокуратури, СБУ. Проте, як журналіст і депутат жінка вважає, що така структура під керівництвом голови ОДА буде важелем цензури, як під час режиму Віктора Януковича.

Як зазначила Валентина Блінова, немає необхідності в створенні такого органу, оскільки нині розвивається мережа громадського телебачення, а комунальні ЗМІ чекають на реалізацію закону про роздержавлення засобів масової інформації. Мовляв, це звична європейська практика.

Зі слів Блінової, у своїй роботі журналісти керуються переліком законів, але у жодному не йдеться про створення такого собі аналітичного центру. Тому депутат поцікавилась у Володимира Гунчика, на підставі яких законодавчих норм діятиме організація і які матиме повноваження.

Запит депутати Волинської облради підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Дончанин Показати IP 26 Вересня 2014 12:24
коментар було видалено
Олександр Показати IP 26 Вересня 2014 12:38
Судячи з видалення абсолютно вірного коментаря Дончанина, Волинські новини - за розширення цензури, тільки своєї недостатньо)). Цікаво, скільки мій протримається?))
модератор. до Олександр Показати IP 26 Вересня 2014 12:49
коменти дончанина будуть видалятися навіть без прочитання. хай змінює нік.
Олександр до модератор. Показати IP 26 Вересня 2014 13:04
То ви перші пропонуйте свою кандидатуру пану Гунчику!)) Тут головне - встигнути, бути першими за медалькою!))
дончанину до модератор. Показати IP 26 Вересня 2014 14:51
хай дончанин пише коментарі пише там де вони більш потрібні. в росії і заберається із землі української зі своїми провокаційними текстами з акцентом на маніпуляцію
Олександр до дончанину Показати IP 26 Вересня 2014 15:37
Я так вважаю, що він би і не проти, якби саме в його домівку не прийшла війна, через яку земля ця вже не буде українською((. То може саме його "провокаційні" тексти збережуть життя десяткам волиняк.
Дончанин до дончанину Показати IP 26 Вересня 2014 16:33
спасибо пидорам с Карпат-— у власти весь олигархат. PS. Это относится к майданутым, а не к нормальным людям.
Знайка Показати IP 26 Вересня 2014 12:42
Прізвище губернатора поправте
777 Показати IP 26 Вересня 2014 13:04
Цензура- це найбiльше досягнення свободи слова!
Редактор Показати IP 26 Вересня 2014 13:06
Просто цікаво, який редактор захоче туди увійти?
НІНА ЛОГІКА Показати IP 26 Вересня 2014 13:13
Я працюю в галузі ЗМІ вже не перший рік. Персонально знаю кожного політика Волині та більшу половину впливових бізнесменів. І скажу наступне - хто платить, той і танцює. Якого милого мені хтось буде вказувати, що писати в своєму ЗМІ та кого там публікувати? Я для цього ліцензію отримала, заплатила держ мито і до побачення!
Олександр до НІНА ЛОГІКА Показати IP 26 Вересня 2014 13:18
Одне діло, вам просто не подобається нік чи зміст посту, ви його видалили - подобається-не подобається, але ви дійсно маєте право, це ваше приватне змі: купи собі та публікуй що хочеш. Згідний. Інша справа, коли долучається пан Гунчик, УМВС, прокуратура і СБУ. Нічого не нагадує з історії?
Вікторія до НІНА ЛОГІКА Показати IP 26 Вересня 2014 15:20
То публікуйте там порнографію, антиукраїнські статті і т. д., бо це приватна преса. Ніхто не каже, що потрібна цензура, але до ЗМІ не можна підходити так спрощено. Одна справа. коли ви друкуєте кулінарні рецепти, інша - коли ви пропагуєте , наприклад, путінську політику і захищаєте Януковича.Повинна бути якась редакційна політика. Може цей моніторингово-аналітичний центр має якісь благородні наміри, зокрема, пропонуватиме якусь допомогу... От пані Блінова зробить такий запит і дістане відповідь, а тоді можна дискутувати.
Олександр до Вікторія Показати IP 26 Вересня 2014 15:33
А скажіть, будь ласка, загибель 71 волинянина в АТО, курс долара 13-14, кризис у газовій та енергетичній промисловості, "народження" россійських Криму та частки Донбасу, безлад в армії - це пропутінська політика? Чи не через благородні наміри це все виникло? І куди цими намірами шлях вимощений?
Анонім Показати IP 26 Вересня 2014 13:48
Здобули...
Пані Бліновій Показати IP 26 Вересня 2014 14:53
Пані Валентино, перед тим як щось писати треба було б поцікавитись про зміст вчорашнього засідання, може тоді б емоції відпали і почався б рух до конструктиву
Блінова до Пані Бліновій Показати IP 26 Вересня 2014 18:06
Оприлюдніть, будь ласка, де і про що йшлося на цьому засіданні. До речі, не зайве, було б на це засідання депутатів постійної комісії облради з гуманітарних питань, які принаймні приймають програми, які стосуються роботи ЗМІ, виділяють кошти для їхньої підтримки. А те, що робиться втаємничено, за зачиненими дверима, завжди негарно пахне.
іван ковельський Показати IP 26 Вересня 2014 18:51
пан гунчик не з того починає.до змі треба ставитися з повагою. а не створювати якісь структури для цензури і заявляти про припинення фінансовоі підтримки газет. це суперечить законодавству украіни. яке губернатору та його радникам треба знати. почніть реформування мас-медіа з добровільного виходу держадміністрацій із складу співзасновників районних газет і перестаньте змушувати органи влади на місцях й поштовиків передплачувати за рознарядками волинську газету в.данилюка.ото й буде практичне втілення в життя гасла - жити по-новому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus