USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський центр зайнятості успішно працевлаштовує, але робочих місць бракує

7 Лютого 2015 12:46
Служба зайнятості звітує про успіхи із працевлаштуванням волинян. Втім, дані про кількість безробітних свідчать про велику нестачу робочих місць.

Про це повідомили під час брифінгу директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук.

«У випадку безробіття, людина може розраховувати на фінансову підтримку. Через службу зайнятості волиняни можуть отримувати кошти впродовж 360 днів. Втім, середньостатистичний показник свідчить про те, що безробітний отримує соціальну допомогу впродовж 122 днів. Далі людина йде на навчання чи стажування або працювати. Звичайно, є такі, хто відмовляються від наших послуг і працевлаштовуються самостійно», - розповіла Кучмук.

Втім, успішне працевлаштування не дає високого показника результативності, адже на Волині на одне робоче місце - більше 30 охочих. Так, статистичні дані обласного центру зайнятості свідчать про те, що в січні 2015-го року в їхній базі налічувалося 515 актуальних вакансій. Однак на одне робоче місце претендували 34 особи, які шукають роботу.

Нагадаємо, центр зайнятості повідомив й про «ризики» на ринку праці.

Щодо вакансій, які пропонують на Волині, питома вага пропозицій для робітників становить - 57%, для службовців - 35%, для осіб без кваліфікації – 8%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 7 Лютого 2015 14:05
Будь-який працедавець на Волині готовий взяти доброго працівника і буде платити достойну зарплату.Але работяги хочуть нічого неробити та бухати, тому їх ніде не беруть з купленими дипломами.
Роман до дідо Показати IP 7 Лютого 2015 14:35
Чиста правда.
бабо до дідо Показати IP 7 Лютого 2015 15:52
Правда! Але хiба що починаючий пiдприємець. Великi фiрми беруть своїх в бiльшостi, бо це сiмейний бiзнес, бюджетнi установи пропихають своїх чад з купленими дипломами, бо нiде бiльш їх не беруть, а органи влади - за хорошу роботу на виборах, чи кумiв.
Бородідо Показати IP 7 Лютого 2015 19:46
Бракує робочих місць?! Бракує кваліфікованих, а порою і просто адекватних кадрів!! А Кучмук разом з цілою армією працівників центрів зайнятості займаються ф...ю, а не працевлаштуванням!
Бородідо Показати IP 7 Лютого 2015 19:48
P.S.Про "успіхи" Кучмук з працевлаштуванням свідчать армії безробітних волинян і озброєні власними службами пошуку кадрів підприємства
баба iра Показати IP 7 Лютого 2015 20:26
п...тоой... що хочу сказате.. а шо?
Лучанка Показати IP 7 Лютого 2015 22:17
аха ха ха ха..... Це фантастика....,люди в більшості випадків самі щось находять собі,а вони вже оформлююють,як ніби це ЦЗ знайшов!!!! ФАНТАСТИКА! ЩЕ НІХТО ТАКО ЧУЖОМУ, ПРОСТОМУ ЛУЧАНИНУ НІЧОГО ТОЛКОВОГО НЕ ЗНАЙШОВ, ТАМ СВОЇ ПРАЦІВНИКИ ТУПОГОЛОВІ СИДЯТЬ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus