USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волиняни не хочуть займатися тваринництвом і землеробством

31 Травня 2013 11:52
Мешканці Волинської області готові займатися альтернативними видами сільськогосподарської діяльності, а не лише тими, на які передбачається державна субвенція.

Про це повідомила депутат Волиньради Валентина Блінова під час 2-ого пленарного засідання 19-ої сесії облради 31 травня.

За словами обранця громади, на Волині є сільгоспвиробники, які мають проблеми зі збутом молока, картоплі та м’яса. Мовляв, закупляють ці продукти за дешевими цінами. Тож, вона запитала, чи доцільним є спрямування значних коштів із бюджетів на програми підтримки тваринництва та родючості земель.

Вона додала, що у той час, коли селяни готові займатися зовсім іншими, альтернативними видами діяльності, чиновники з департаменту АПК не звертають на це жодної уваги.

Тож, Блінова запропонувала «більш обачно» використовувати кошти. «А на тваринництво, я думаю, …вже достатньо отримали коштів», - зазначила депутат.

Вона вважає недоцільним дати більше як 3 мільйони гривень тільки на кредитування на придбання холодильного обладнання сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, яке передбачене змінами до порядків надання та використання коштів обласного бюджету, розроблених на виконання програм підтримки галузі АПК.

«Але ми не бачимо цих людей і не знаємо, чи їм воно потрібне», - мотивувала Валентина Блінова. Мовляв, обладнання для ферм і так не забезпечує належної якості молочної сировини, адже його мають виробляти в умовах, коли молоко не має дотику з повітрям.

Своєю чергою, депутат Олександр Свирида зазначив, що, розглядають наразі питання про внесення лише редакційних правок, а не, власне, змін у програмі.

«Не можливо удосконалити те, чого немає», - зауважив він тим, хто намагався щось вдіяти із уже прийнятими облрадою програмами.

Тож, після обговорення, депутати врешті проголосували за питання про зміни до порядків надання та використання коштів обласного бюджету, розроблених на виконання програм підтримки галузі АПК за основу і в цілому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
селянин Показати IP 31 Травня 2013 12:29
Пані Блінова взагалі хоч трішки розуміється в сільському господарстві?З її слів видно, що вона не здала не тільки, як господар ай як політик, не знаючи що на сьогодні жодних проблем з реалізації картоплі немає. А що непотрібне області тваринництво хай скаже тим людям, які ним займаються і годують свої сім’ї.
Александр Показати IP 31 Травня 2013 12:44
Мне интересно: какими это альтернативными видами сельскохозяйственной (!) деятельности готовы заняться селяне?
волинянка Показати IP 31 Травня 2013 13:07
вона просто маку наїлася
Фома Показати IP 31 Травня 2013 16:10
Вона просто не займалася цією справою, якби хочаб пів дня вона побула на місті простого сільського робочого то тодіб вона зробилаб зовсім інші висновки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus