USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Владика запрошує на богослужіння

25 Липня 2013 17:21
Хресний хід до пам’ятника на Театральній площі у Луцьку і заупокійне богослужіння відбудеться 1 серпня, у день 100-річчя пам’яті видатної української письменниці, поетеси – Лесі Українки, - поінформували у Волинській єпархія Української Православної церкви Київського Патріархату.

Із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла, Літургія відбудеться о 10.30 у кафедральному соборі Святої Трійці в обласному центрі.

Після цього прихожани візьмуть участь у хресній ході до пам’ятника Лесі Українці, де відслужать панахиду.

До слова, 1 серпня минає сто років, як відійшла у вічність Леся Українка. Її внесок у вітчизняну літературу величезний, і це справді письменниця світового значення. У єпархії розповіли, що похорон у 1913 році в Києві був доволі скромним. Провели в останню путь видатну літераторку небагато людей. Тож принаймні в століття смерті помолитися за спокій її душі нам, волинянам, належить більшою громадою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
кгб Показати IP 26 Липня 2013 09:01
щось переплутали з історією. якраз на проводи в останню дорогу нашої землячки прийшло дуже багато люду. поліція забороняла і вінки, і пісні, і виступи. але то вже історія. а нині згадати добрим словом славетну лесю направду варто. хай її душа хоч там, у засвітах буде спокійною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus