USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Японська фірма працівникам, які не курять, дала додаткову відпустку

31 Жовтня 2017 22:20
Японська маркетингова компанія Piala Inc. надала працівникам, які не курять, шість додаткових днів оплачуваної відпустки після їхніх скарг на те, що вони працюють більше, ніж колеги-курці, пише TJ.

Представник компанії Хіротака Мацусіма (Hirotaka Matsushima) заявив, що раніше в цьому році один з працівників, який не курить, написав лист, в якому розповів, що перекури «викликають проблеми». Офіс компанії розташований на 29 поверсі і кожен перекур займає мінімум 15 хвилин, адже працівникам доводиться спускатися вниз.

У вересні глава компанії Такао Асука (Takao Asuka) вирішив надати тим, хто не палить, додаткові дні відпочинку. За його словами, після цього чотири людини перестали курити.

"Я сподіваюся, що мої працівники перестануть палити завдяки заохоченням, а не покаранням і примусу", - зазначив Такао Асука.

Додатковими днями відпустки вже скористалися щонайменше 30 людей із компанії зі 120, розповів Мацусима. Він додав, що також не курить, і використав додаткову відпустку, щоб відвезти родину на курорт.

Японські компанії активно борються не тільки зі звичайним, але і з пасивним курінням. У червні мережа супермаркетів Lawson Inc. заборонила курити працівникам головного офісу і регіональних відділень. Заборона не поширюється на продавців магазинів і співробітників дочірніх компаній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олх Показати IP 31 Жовтня 2017 23:15
Наші бізнекі вдушаться від такої ідеї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus