USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За п'ять років в Україні закрили 1,2 тисячі шкіл

12 Червня 2011 14:21
Упродовж останніх п’яти років реорганізовано, призупинено діяльність або ліквідовано 1,2 тисячі загальноосвітніх навчальних закладів.
Органи прокуратури провели перевірки законності закриття та призупинення діяльності шкіл, - інформує Експрес із посиланням на УНІАН.
За результатами перевірки прокурорами порушено 3 кримінальні справи, принесено 61 протест, внесено 43 приписи та подання, притягнуто до відповідальності 13 службових осіб.
Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури, скорочення загальноосвітньої мережі пов’язано, передусім, із зміною демографічної ситуації.
Натомість перевірками виявлено, що деякі рішення про закриття таких закладів прийняті з порушенням вимог законів.
Так, начальником відділу освіти Кривоозерської РДА Миколаївської області призупинено діяльність Червонорацької загальноосвітньої школи за відсутності учнів.
Прокурор району зазначений наказ 25 квітня цього року опротестував.
Аналогічні порушення виявили прокурори Донецької, Миколаївської, Одеської, Хмельницької, Чернівецької областей та міста Севастополя.
Не вживаються й заходи до збереження майна закритих установ. На подібні порушення реагували прокурори Дніпропетровської, Львівської та Чернівецької областей.
В ГПУ інформують також, що мають місце випадки незаконного відчуження майна навчальних закладів.
Зокрема, колишній голова Шевченківської райдержадміністрації міста Києва незаконно видав розпорядження про передачу у власність комерційній структурі будівлі вечірньої школи. За цим фактом прокурором столиці 21 квітня цього року порушено кримінальну справу. Триває досудове слідство.
Виявлені порушення прав учнів на небезпечні і нешкідливі умови навчання, на безоплатне підвезення до місця навчання дітей, які проживають у сільських та віддалених місцевостях.
На такі порушення реагували прокурори Волинської, Кіровоградської, Луганської, Одеської та Чернігівської областей.
Нагадаємо, 12 травня президент Віктор Янукович доручив міністру освіти Дмитру Табачнику спільно з Генпрокуратурою розібратись, чи були порушення при закритті середніх шкіл в Україні й доповісти про це протягом 10 днів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus